Hiihtokeskukset Pohjois-Suomi

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioRinneravintoloitaKylpyläBaarit/Yökerhot
Levi - hiihtokeskus
Levi
Suomi
9/9 kplOn7 kpl
Ruka - hiihtokeskus
Ruka
Suomi
10 kplOn3 kpl
Ylläs - hiihtokeskus, Kuva: Flycam Oy
Ylläs
Suomi
11/11 kplOn4 kpl
Pyhä - hiihtokeskus
Pyhä
Suomi
4 kplEi3 kpl
Ukkohalla - hiihtokeskus
1 kplOn-
Saariselkä Inari Lappi hiihtokeskus. Kuva: Simo Vunneli
1 kplOn3 kpl
Iso-Syöte - hiihtokeskus
4 kplEi-
Luosto - hiihtokeskus. Kuva: Lapland Hotels
Luosto
Suomi
1 kplOn1 kpl
Paljakka - hiihtokeskus
2 kplEi-
Salla
Suomi
3 kplOn2 kpl
Suomu - hiihtokeskus
Suomu
Suomi
2 kplOn-
Taivalvaara - hiihtokeskus
1 kplOn1 kpl
Ounasvaara - hiihtokeskus, Kuva: Kaisa Sirén
2 kplOn9 kpl
Olos hiihtokeskus, Kuva: Lapland Hotels
Olos
Suomi
2 kplOn1 kpl
1 kplEi-
Hetta hiihtomaa - hiihtokeskus
-Ei-
Kallin hiihtokeskus - laskettelukeskus
1 kplEi1 kpl
Pallas - hiihtokeskus
Pallas
Suomi
2 kplEi1 kpl
Pikku-Syöte - laskettelukeskus
2 kplEi-
Vuokatti - hiihtokeskus
2 kplOn-
Kirikeskus - Kiririnteet - hiihtokeskus
1 kplEi1 kpl
1 kplEi-

Lappi ja Lapin hiihtokeskukset

Pohjois-Suomi ja Lappi tarjoavat laskijalle koko Suomen pisimmät rinteet ja suurimman laskettavan korkeuseron. Lappiin saavutaan autolla, junalla tai lentokoneella laskettelemaan pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta asti, eikä tarjontaan joudu perillä pettymään. Suomen kolme suurinta hiihtokeskusta, Ylläs, Levi ja Ruka, sijaitsevat kaikki Lapin tuntureilla, mutta vaihtoehdot eivät todellakaan rajoitu pelkästään niihin.

Laskettelijat ihastuvat varmasti paikallisten hiihtokeskusten vaihteleviin ja pitkiin rinteisiin. Lapin eksotiikka ja ainutlaatuinen luonto hurmaavat kuitenkin myös ne perheenjäsenet, jotka eivät laskettele.

Lappi ja Pohjois-Suomi Lumipallossa

Lappi tarjoaa jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa löytämään Lapista juuri sinulle sopivimman laskettelukeskuksen.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Lapista. Listalla on Ylläksen ja Levin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan Lapin luonnosta omassa rauhassa.

Löydä Lapin parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Lapin hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu Lapin hiihtokeskus välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Lappiin

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Lappi-matkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Lapissa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)