Advertoriaali

Lainaa, luottoa ja muita kuluja – Takaisinmaksun ei tarvitse olla holtitonta lumivyöryä

Uudet monot, suksisetti ja kausilippu suosikkirinteeseen. Laskettelukausi ei tule yksin, sillä maksuja kertyy huomaamatta. Yhä useampi rahoittaa suuremmat menot luottokortilla tai muulla luotolla, kuten joustoluotolla, jotka kerryttävät huomattavan suurta korkoa ja muita kuluja. Mutta tiesitkö, että oikeanlaisella ja johdonmukaisella järjestelyllä, luotot voidaan yhdistää ja maksaa parhaimmassa tapauksessa edullisemmin pois?

Yhdistelylainoilla voit maksaa pois korkeakorkoiset velat, kuten luottokortit. Jos lainojen yhdistämiseen tarkoitetun lainan korko on alhaisempi kuin aiemmin maksamasi, rahaa säästyy näin automaattisesti.

Lainojen yhdistäminen apuna useiden maksuerien hoitoon

Lainojen yhdistäminen on yksinkertaisuudessaan useiden eri avoimien velkojen yhdistämistä yhdeksi uudeksi. Kun velat ovat yhdistetty, maksat usean kuukausierän sijasta ainoastaan yhtä, sillä muut lainat maksetaan kokonaisuudessaan takaisin uudella lainalla.

Hakemalla uutta yhdistelylainaa olemassa olevien velkojen jälleenrahoittamiseksi, ihannetapauksessa kummankin vaihtoehdon tavoitteena olisi saada alhaisempi korko ja paremmat ehdot.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Yleensä yhdistelylaina on tarkoitettu vakuudettomien luottojen ja lainojen takaisinmaksun tueksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi luottokortit, opintolainat ja vakuudettomat osamaksuluotot. Jos ajatuksena on jälleenrahoittaa vakuudellinen laina, kuten asuntolaina, ei yhdistelylaina ole tähän tarkoitukseen sopiva.

Moni pohtii usein yhdistelylainojen kohdalla seuraavia kysymyksiä:

  • Kuinka paljon se maksaa?

Ennen yhdistelylainan ottoa kannattaa eri lainavaihtoehdot käydä läpi tarkkaan. Lainamarkkinat ovat täynnä useita eri toimijoita, joiden lainatuotteet voivat erota, niin koroiltaan kuin muilta kuluilta, jolloin vertailu jää kuluttajan vastuulle.

Onneksi olemassa on apuvälineitä eri lainojen vertailuun, kuten Matchbanker, joka on auttanut suomalaisia kuluttajia löytämään juuri tilanteeseensa sopivan lainan, ilman sitoutumispakkoa ja tietenkin veloituksetta.

  • Miten se vaikuttaa luottokelpoisuuteen?

Avointen lainojen sekä luottojen yhdistäminen saattaa parantaa luottokelpoisuutta. Kun vähennät luotonkäyttöastettasi ja luottotiedoissasi olevien tilien määrää, luottoluokitus saattaa parantua.

Onko lainojen yhdistely hyvä idea?

Seuraavassa muutamia esimerkkejä siitä, josko lainojen yhdistäminen voisi olla järkevä ratkaisu tilanteessasi:

  • Avoimien lainojen ja luottojen kuukausimaksut ovat kohtuulliset, mutta sinulla ei ole varaa maksaa korkeakorkoista velkaasi kokonaan pois lähikuukausina.
  • Voit saada alhaisemman koron kuin mitä maksat nykyisistä lainoista tai luotoista.
  • Tavoitteena on lyhentää velkaa ja yhdistäminen voisi auttaa lyhentämään maksamattomia velkoja nopeammin.
  • Vakaat tulot, noudatat budjettia ja luulet pystyväsi välttämään varojen ylikulutusta tulevaisuudessa.

Huomioithan, että lainojen yhdistely ei poista velkaasi. On hyvä noudattaa budjettia ja välttää ylikulutusta, jos tavoitteena on maksaa avoin velka takaisin lopullisesti.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Lainaa, luottoa ja muita kuluja – Takaisinmaksun ei tarvitse olla holtitonta lumivyöryä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.