lasten kanssa, Yleinen

Lyhyt katsaus GoExpo Winter 2018 messuihin

Julkaistu: 06.11.2018

Käytiin perjantaina 2. marraskuuta vierailemassa GoExpo Winter 2018 messuilla. Samaan aikaan oli myös Outlet- ja pelimessut. Messuilla menikin mukavasti koko ilta. Lapset oli huomioitu hyvin ja mielenkiintoista tekemistä riitti mukavasti. Peuramaan pisteellä meitä viihdytti taikuri, joka hauskuutti koko perhettä jutuillaan. Lapset saivat ilmapalloista taituroituja koiria, miekkoja ja kitaroita. Peuramaalla onkin mielenkiintoinen uusi konsepti. He vuokraavat suksisetin koko kaudeksi 99 eurolla ja lumilauta setin 119 eurolla. Vaimo haluaisi laskea suksilla ja pohdittiin, että voisimme kokeilla tätä vaihtoehtoa omien välineiden hankkimisen sijaan. Vuokra maksaisi itsensä takaisin jo tulevan Rukan loman aikana.

Tytär kävi kokeilemassa lautaa jalkojen alle Kids on Board pisteessä sekä Rukan Rosa & Rudolf familyparkissa kuulutusten kera. Hienosti otti hiihto-opettaja vastaan pienen laskijan ja rohkeasti tyttö lähti vieraan ihmisen matkaan. Kids on Board hanke lanseerattiin messuilla. Hankkeen tavoitteena on tuoda lumilautailu tutuksi 1.-3. luokkalaisille hauskalla tavalla. Hankkeessa on mukana noin sata koulua ympäri Suomea. Koululaiset saavat hankkeen kautta tietoa lähialueen hiihtokeskuksista, -kouluista ja lumilautailuseurojen toiminnasta. Hienoa, että lajia viedään eteenpäin ja uusia harrastajia houkutellaan mukaan. Samalla tavalla käsipalloseura sai meidän perheestä kolme uutta harrastajaa.

Mäkihyppy oli myös messuilla edustettuna ja pojat kävivätkin kokeilemassa hyppäämistä minisuksilla. Tartteis kuulemma omaankin pihaan rakentaa mini mäki hyppyreineen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vaihtokamapörssissä käväistiin, mutta ostokset siellä jäi tekemättä. Ei vain löytynyt meidän tarpeisiin sopivia tuotteita. Intersportista löytyi toiselle kaksosista uudet siteet. Jalka kun kasvaa menee vaihtoon kengät ja sitä myöten siteetkin. Kohta tulee vaihtaa lautakin pidempään. Samalle kaverille ostettiin vanhan kypärän tilalle uusi kypärä Scandinavian Outdoorista. Samasta myymälästä lähti muille lapsille matkaan uudet buffit. Aikuisille löydettiin Luhdan pisteeltä välikerrosta laskutakkien alle.

Tahkon, Vuokatin ja Kasurilan takana toimivalla SkiOne groupilla oli tarjouksena kahden päivän hissiliput ja niihin tartuttiin. Hiihtolomalla päästään rinteisiin edullisemmin. Osallistuttiin myös monen moisee kilpailuun, mutta niiden saalis jäänee laihaksi. Puuhaa olisi riittänyt varmasti pidemmäksikin aikaa ja itseäni olisi kovasti kiinnostanut myös after ski puoli, mutta nyt siihen ei ollut mahdollisuutta. Kaikki uudet laskuleffat yms. jäivät myös kokematta, mutta toisella kertaa sitten niihin.