Yleinen

Odottamista ja tavoitteiden asettamista

Julkaistu: 30.11.2018

Tämän talven ensimmäisenä pakkasaamuna kirosin mielessäni, koska olin unohtanut laittaa auton webaston pöhisemään ja sen vuoksi jouduin skrabaamaan tuulilasin jäästä. Auton sisällä kuuma kahvi höyrysi termosmukin kannen juoma-aukosta. Sängyn lämpö alkoi kadota kropastani ja kylmä tunki luihin ja ytimiin. Kun olin saanut ikkunan kirkkaaksi, pujahdin autoon kylmää pakoon. Ei helpottanut auton sisälläkään, koska kylmä moottori hönki viileää ilmaa. Penkinlämmitys päälle ja kohta alkoi lämpö leviämään läpi penkin pehmusteiden ja kankaiden.

Muutaman kilometrin motaria kiidettyäni lämmöt alkoivat olemaan kohdillaan ja kahvi virkisti mieltäni. Radio Aallon aamussa Vehviläinen ja kumppanit nauraa höhöttivät jollekin älyttömyydelle. Siinä herjaa kuunnellassani avautui moottoritien vasemmalla puolella maisema suoraan Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksen rinteisiin, jossa lumitykit puskivat lunta taivaalle railakkaan iloisesti. Näkymä nosti myös oman fiilikseni, sillä nyt tosiaan tuntui, että kausi alkaa osaltani ihan näillä näppäimillä.

Vaan kuinka kauan se lumetus oikein voi kestää. Pakkasta on jo jatkunut hyvän aikaa ja rinteitä ei aukea. Himos avaa itsenäisyyspäivänä ja Messilä päivää aiemmin.  Tunnetusti odottavan aika on pitkä ja nyt ei tähän odotukseen ole auttaneet edes jatkuvat työkiireet. Odotellessa on ollut aikaa surffailla netissä laskuaiheisilla sivustoilla työkiireistä huolimatta. On se hienoa miten nykyään on saatavilla tietoa netin pursutessa erilaisia opetusvideoita ja sivustoja. Silloin 90-luvun lopussa oli tiedon löytäminen paljon hankalampaa (tai ainakaan minä en sitä osannut etsiä). Löysinkin ihan mehevän otsikon Snowboardaddiction sivuilta. Jutun otsikossa luvataan neljän liikkeen muuttavan elämän (4 Moves That Will Change Your Life). Ei voi olla kovinkaan huonot liikkeet kyseessä, jos elämä vallan muuttuu. Nämä liikkeet kannattaa siis ottaa haltuun ja antaa elämän muutoksen tulla. Liikket ovat:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla
  1. Nose ja tail pressit
  2. Olliet ja nolliet
  3. Spinnit
  4. Shiftiet

Markkinoin tavoitteet lapsille ja sen jälkeen ovatkin välillä valloittaneet eteisen, kuistin ja olohuoneen treenisaleiksi. Välillä on tsekattu opetusvideoilta, että missä asennossa sitä onkaan oltava ja pitikö katse olla meno suuntaan vai kohti taivasta. Vuoronperään lautojen noset ja tailit nousevat lattiasta kohti kattoa ja pojat ovat kilpailleet siitä kuka saa eniten ilmaa alle. Pressitreenien jälkeen alkaa kuulua tömähtelyiden ääniä, kun ollieita ja nollieita otetaan haltuun. Hyvä on treenata tasasella, jotta on helpompi siirtää taidot rinteeseen. Saas nähdä miten homma toimii alamäessä vauhdin kanssa. Toivottavasti treenien ansiosta on lihasmuistissa liikeradat. Tavoitteet kaudelle 2018/2019 on asetettu.