Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kilpailu, Kohteet

Suomen parhaat hiihtokeskukset 2014 – 2015

Kotimaan parhaat talvikohteet on selvillä – katso listaus kilpailussa pärjänneistä hiihtokeskuksista!

Suomen parhaat hiihtokeskukset –kilpailu järjestettiin nyt toistamiseen ja parhaiten pärjänneet hiihtokeskukset ovat selvillä.

Osassa kategoriosta valtikka pysyi tiukasti viime vuotisilla mitalisteilla, kun taas toisissa kärkikolmikko meni kokonaisuudessaan uusiksi. Kokonaisuutena parhaiten pärjäsivät Pyhä ja Ylläs, jotka nousivat palkintosijoille peräti neljässä eri kategoriassa. Kategorioittain kilpailussa pärjäsivät seuraavat hiihtokeskukset.

Pohjois-Suomen suositelluin hiihtokeskus – Ylläs

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pohjois-Suomen suositelluin hiihtokeskus talvikaudella 2014 – 2015 oli Ylläs. Ylläs on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista ja tarjoaa Suomen mittakaavassa suurimmat korkeuserot ja rinnepituudet. Ylläksen yli 60 rinnettä tarjoavat takuulla hupia kaiken tasoisille ja ikäisille laskijoille.

Toiseksi Pohjois-Suomen suositelluin hiihtokeskus –kategoriassa tuli Ruka ja kolmas sija meni tänä vuonna Leville.

Keski-Suomen suositelluin hiihtokeskus – Joupiska

Keski-Suomen suositelluimmaksi hiihtokeskukseksi tuli erityisesti Seinäjoen lähimäkenä tunnettu Joupiska. Extreme Duudsonien ”kotivuori” on kehittynyt viime vuosina monipuoliseksi laskupaikaksi ja sopii hyvin sekä laskuharrastamisen aloittamiseen että myös aktiiviseen harrastamiseen muun muassa monipuolisen streetin ja crossiratansa vuoksi.

Toiseksi Keski-Suomen suositelluin hiihtokeskus –kategoriassa tuli Hankasalmen Häkärinteet ja kolmanneksi Savonlinnassa sijaitseva Lekotti.

Etelä-Suomen suositelluin hiihtokeskus – Hirvensalo

Etelä-Suomen suositelluimmaksi hiihtokeskukseksi nousi Lounais-Suomessa, Turun Hirvensalossa sijaitseva samanniminen laskettelukeskus. Monipuolinen hiihtokeskus tarjoaa hyvät puitteet paikallisten laskuharrastukselle välineestä tai tyylistä riippumatta.

Toiseksi Etelä-Suomen suositelluin hiihtokeskus –kategoriassa tuli viime vuonna kategorian voittanut Porvoon lähimäki Kokonniemi. Kolmannelle sijalle kategoriassa ylsi viimevuotiseen tapaan Sappee.

Paras aloittelijoille – Simpsiö

Parhaaksi hiihtokeskukseksi laskuharrastuksen aloittamiseen arvioitiin kilpailussa tänä vuonna Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Simpsiö. Keskus on Länsi-Suomen suurimpia laskettelukeskuksia ja tarjoaa yllättävän monipuolista laskettavaa. Simpsiössä korkeuseroa on parhaimmillaan 90 metriä ja pisimmillään rinteet venyvät 600-metrisiksi.

Toiseksi paras aloittelijoille –kategoriassa tuli Kouvolan kotirinne Mielakka ja kolmanneksi nousi Kainuussa sijaitseva Vuokatti.

Paras harrastajille – Ylläs

Ylläs on ykkönen – myös harrastajien kategoriassa!  Suomen mittavin hiihtokeskus Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vieressä tarjoaa erinomaiset puitteet arjen kiireiden unohtamiseen ja ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia seitsemän tunturin luonnonkauniista maisemista ja konstailemattomasta tunnelmasta.

Toiseksi paras harrastajille –kategoriassa tuli tänä vuonna Pyhä ja kolmanneksi Ruka.

Paras experteille – Pyhä

Pyhän menestyminen Paras experteille  –kategoriassa ei liene yllätys tänäkään vuonna. Suomen parhaimpiin kuuluvat rinteet tarjoavat takuulla haastetta myös eksperteille, Pyhältä löytyy esimerkiksi Suomen jyrkin hoidettu rinne Huttu-Ukko.

Toiseksi paras experteille –kategoriassa tuli Ylläs. Kolmannelle sijalle ylsi puolestaan Salla.

Paras vapaalaskuun – Pyhä

Pyhä arvioitiin toistamiseen Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi vapaalaskun harrastamiseen. Pyhä onkin erityisen tunnettu rinteen ulkopuolisista mahdollisuuksistaan, monipuolisen vaihtelevaa laskettavaa löytyy vähällä vaivalla rinteiden välittömästä läheisyydestä.

Toiseksi paras vapaalaskuun –kategoriassa tuli Pallas ja kolmanneksi Ylläs.

Paras freestyleen – Talma Ski

Sipoon Talma arvioitiin toistamiseen parhaaksi keskukseksi freestyleen. Keskus onkin yleisesti tunnettu laajan Snow Parkinsa ansiosta, jota saavutaan ihmettelemään aika ajoin aina ulkomaita myötä. 5500 korkeuserosenttimetrin ”jäätikkö” on yksi pääkaupunkiseudun lumilautailijoiden ja parkkilaskijoiden suosikkikohteista.

Toiseksi paras freestyleen –kategoriassa tuli Sappee ja kolmanneksi Ruka.

Paras perheille – Salla

Perhekohteena profiloitunut Salla korjasi potin kilpailun paras perheille –kategoriassa. Voitto oli jatkumoa viime vuodelle, joten keskuksen leppoisa tunnelma, sopiva mittakaava sekä hyvät rinteet ovat selkeästi tehneet hyvän vaikutuksen siellä vierailleisiin kävijöihin.

Toiseksi paras perheille –kategoriassa tuli Pyhä ja kolmanneksi Ruka.

Paras after-ski – Levi

After-skistä nauttivien laskijoiden mielestä Suomesta löytyy selkeästi kolme ylitse muiden olevaa keskusta, sillä palkintosijoille nousi täsmälleen sama kärkikolmikko kuin viime vuonna. Osallistujien mukaan Suomen paras after-ski löytyy edelleen Leviltä. After-skitä pääsee täällä nauttimaan hautessaan vaikka monoilla pöydillä tanssien.

Toiseksi paras after-aki –kategoriassa tuli Ruka ja kolmanneksi Tahko.

Lisätietoa Suomen parhaat hiihtokeskukset –kilpailusta

Suomen parhaat hiihtokeskukset –kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Kilpailussa osallistujat arvioivat tuntemiaan hiihtokeskuksia eri kategorioissa ja kunkin kategorian paras palkittiin ”Suomen Parhaat Hiihtokeskukset” –titteleillä.

Kilpailun äänestysaika oli 17.3. – 1.5.2015 ja järjestäjä oli Lumipallo. Osallistuneiden kesken arvottiin 600€ Haglöfs-lahjakortti. Lahjakortin voitti Kari S.

Teksti: Antti Hurskainen
Kuvat: Lumipallo

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomen parhaat hiihtokeskukset 2014 – 2015
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.