varusteet, Yleinen

Kohti uutta kautta

Julkaistu: 12.8.2018

Olipas aivan hillittömän upea kesä. Kesä kului mökillä nauttien upeista uintikeleistä, kalastuksesta ja hyvästä seurasta. Kalaa saatiin mukavasti ja sitä on syöty grillattuna, savustettuna, paistettuna, keitoissa ja pastoissa. Syksyä varten on muutama kuha ja hauki pakkasessa. Kesän huippuhetket ovat vain muistoissa ja muutamissa kuvissa. Arjen alkaminen ja kesän loppuminen saa mieleni aina apeaksi ja haikeaksi. Tähän arjen tuomaan alakuloon olen kuitenkin löytänyt hyvän lääkkeen ja se on nimittäin niin, että kannattaa järjestää odotettavaa talven osalta. Jouluksi olen varannut mökin Rukalta. Sitten alkoikin tuntua siltä, ettei tuo viikko kauden alussa Rukalla riitä alkuunkaan. Siitähän on vielä puolivuotta seuraavaan kesään. Kuluneen viikon tutkin Lumipallon sivuilta esittelyitä eri kohteista ulkomailla ja lentojen ja laivojen hintoja. Koko porukan saaminen ulkomaille kohtuullisilla kustannuksilla alkoi tuntua melko mahdottomalta. Ja onko kaikilla tarpeeksi taitoja lähteä valloittamaan Alppien huippuja? Eihän toki Alpeilta tulla Suomeen harjoittelemaan laskemista, että sikäli voisi lähteäkin. Toisaalta lapsille voin tarjota uusia kokemuksia ja paikkoja ihan kotimaastakin. Lopulta haaveet ulkomaanmatkasta vaihtuivat Leville, josta on keväälle varattuna mökki viikoksi. Alkujaankin oli selvää, että hiihtolomalla pistäydytään taas Itä-Suomessa ja tehdään Koli-Vuokatti-Tahko lenkkiä. Nyt on jotain mitä odottaa ripoteltu pitkin talvea. Eiköhän näillä eväillä pärjätä seuraavaan kesään. Ensi kaudella siis lisää treeniä laskemiseen ja ehkäpä seuraavalla vuosikymmenellä lähdetään kohti Alppeja. Ehtiipä kartuttaa matkakassaa (ellei sitten tuhlaa kaikkea täällä kotimaassa varusteisiin ja lähirinteisiin).

Odottaessa kauden aloitusta on myös hyvä tehdä inventaario varusteisiin ja siihen elokuinen sade päivä on omiaan. Invetaarion lopputuloksena selvisi, että kahdella lapsella on pienet kengät ja yksi tarvitsee uuden takin. Takkia ja housuja vailla ovat myös vaimo ja minä itse. Juuri nyt näyttäisi olevan hinnat kohdillaan talvivarusteissa, sillä viime kauden viimeisimmät erät myydään tarjoushinnoin pois. Varustautuminen kauteen on nyt virallisesti aloitettu.

Nyt kun suunnitelmat talven osalta on jotakuinkin selviä, voin taas keskittyä kesään ja koti askareisiin. Talon ikkunat kaipaavat maalia ja vaimon hankkima trampoliini on kasattava. Löytyipä Lumipallon sivuilta artikkelikin, josta vinkkejä laskijan trampoliinitreeneihin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 

Juhannuksena nautittiin kokosta.

 

Pieni tintti huusi nälissään ruokaa.

 

Heltainen päivä saaressa.