harjoittelu, Yleinen

Kunnon kohotusta lähimaastossa

Julkaistu: 26.10.2018

Lumipallossa oli hiljattain juttu, jossa jaettiin 11 vinkkiä miten voi valmistautua laskukauteen. Ensimmäinen vinkki komentaa aloittamaan treenauksen. Vinkissä luetellaan erinomaisiksi treeneiksi esimerkiksi vaellus, polkujuoksu ja maastopyöräily.

Lapsilla treeniä tulee jo luonnostaan touhuissaan ja lisäksi ovat koulun liikuntatunnit sekä käsipalloilu harjoitukset. Itsellä menee päivät toimistotyön vuoksi istuessa. Syksy on ollut kiireinen ja olen päässyt liikkumaan vähemmän kuin olisin halunnut. Vinkkejä lukiessa ajattelin, että en ehdi vaelluksella ja maastopyörääkään ei löydy, mutta lyhyet metsäretket lähimaastoon onnistuu kyllä.

Riihimäellä on monta mukavaa luontopolkua ja luonnonsuojelukohdetta ihan lähellä keskustaa. Tuntuu oikeastaan melko uskomattomalta, että voi kokea olevansa ihan metsässä ja keskustaan on matkaa kuitenkin vain pari kilometriä. Tämä muistutuksena itselle, että aina ei tarvitse lähteä pitkälle päästääkseen luontoon rentoutumaan ja purkamaan duunipäivän stressiä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Välillä lähiretki on tehty lasten kanssa ja useimmiten koirakin on ollut mukana. Muutaman minuutin automatkan päässä on monipuolista maastoa pitkospuista metsäpolkuun ja kuntorappuihin. Toisilta reiteiltä löytyy mukavasti nousua ja laskua. Käytiin yhden pojan ja koiran kanssa kävelemässä pimeässä metsässä taskulamppujen kanssa. Sehän olikin ihan jännittävä kokemus, kun en itsekään meinannut muistaa miten polku kiersi takaisin lähtöpisteeseen. Löydettiin kuitenkin takaisin autolle.

 

Kuntorappuihin tutustumassa.

 

Sadekuuro yllätti kesken suolenkin.

 

Lenkkikaverina hoffi.