Flamingo Spa, Kylpylä, Yleinen

Virkistymässä Flamingo Spassa

Julkaistu: 25.10.2014

Pakko tunnustaa, että olemme aina viihtyneet vesipuistoissa enkä nyt tarkoita pelkästään lapsia, vaan myös me aikuiset tunnemme suurta vetoa vesiliukumäkiä kohtaan. Tänä syksynä päätimme käyttää hyödyksi Rantapallon bloggaajakortin tarjoaman mahdollisuuden käydä tutustumassa Flamingo Span kylpylään ja vesipuistoon. Jostain syystä emme olleet aiemmin Flamingo Spassa vierailleet, vaikka se sijaitsee kohtuullisen ajomatkan päässä kotoamme Viihdekeskus Flamingossa Vantaalla. Sattumalta vierailupäiväksemme valikoitui Flamingo Span syyskauden avajaispäivä, jolloin kylpylässä järjestettiin erilaista ohjelmaa asiakkaille. Flamingo Span verkkokaupan kautta pääsee tutustumaan ajankohtaiseen tarjontaan ja mm. myynnissä oleviin paketteihin.

Flamingo Spassa on vesipuistopuoli sekä lisäksi erillinen kylpyläalue, jonne on 20 vuoden ikäraja. Kylpyläoikeuden sisältävä pääsylippu on hieman kalliimpi kuin pelkän vesipuisto-oikeuden sisältävä. Lipunmyynnistä saa elektronisen rannekkeen, jonka avulla myös pukukaapit lukitaan. Me latasimme aikuisten rannekkeisiin lisäksi luotto-ominaisuuden, jolloin rannekkeella pystyi maksamaan ostokset Flamingo Span kahvilassa. Pukuhuonetilat olivat melko pelkistetyt, mutta toimivat ja siistit. Sekä pukukaappeja että pyyhkeiden säilytyslokeroita suihkutilojen puolella oli runsaasti.

Vesipuisto hyppytornista katsottuna.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Flamingo Span vesipuiston puoli on avara ja valoisa. Tilaa hallitsee suuri viihdeallas, jonka matalissa osissa viihtyvät taaperotkin. Allas kuitenkin syvenee ja toisessa päässä allasta on melko kova virtaus, joten uimataidottomilla ei ole asiaa altaan kaikkiin osiin. Viihdealtaasta löytyy myös virtauskanaali, jossa voi heittäytyä virran vietäväksi. Sporttialtaassa voi tavallisesti harrastaa kuntouintia, mutta syyskauden avajaisissa altaassa oli lapsille esterata sekä lentopallokenttä. Lisäksi altaassa järjestettiin erilaisia näytetunteja Flamingo Span vesiliikuntatarjonnasta. Jos en olisi vierailun aikana potenut pientä lonkkavammaa, olisin spinningin ystävänä ehdottomasti mennyt testaamaan allaspyöräilyä!

Sporttiallas, jonka päädyssä porealtaat. Taustalla Spa Cafe.

Flamingo Spassa on Suomen pisin vesiliukumäki Magic Maya. Liukumäki on moneen muuhun rengasliukumäkeen verrattuna mukavan leveä ja eikä kevyempien lasten tarvinnut pelätä jäävänsä renkaan kanssa jumiin keskelle putkea (näinkin on joskus kapeammissa putkissa päässyt käymään). Magic Mayan laskijoiden tulee käyttää kypärää ja hieman ihmettelimme käytäntöä sillä, vaikka vauhti tuntui kovalta, oli 152 metriä pitkä kyyti muuten leppoisaa. Useamman laskun jälkeen kolautin kuitenkin pääni vauhdikkaassa loppukurvissa putken seinämään. Ilman kypärää olisin varmasti saanut vähintäänkin komean kuhmun päähäni, joten kypärän käyttökehotus on aiheellinen. Flamingosta löytyy myös Villi virta -vesiliukumäki, joka oli nimensä veroinen. Villi virran ikäraja on 10 vuotta ja kunnon uimataito on tarpeen alastulopaikan melko voimakkaan virtauksen takia. Villi virta oli perheemme 10 -vuotiaan suosikkiliukumäki Flamingo Spassa.

Virtauskanaali ja villivirta.

Pienemmille laskijoille sopivat leveä ja rauhallinen Familia -vesiliukumäki sekä kolmiratainen vauhdikas Inkaputous, jossa meidän piti tietenkin selvittää kuka on perheen nopein laskija. Aivan pienimmät voivat ottaa vauhtia lastenaltaalla kahdessa vesiliukumäessä. Lastenaltaassa näytti olevan myös ilahduttavan paljon leluja.

 

Mukava yllätys oli, että Flamingo Spassa on myös kunnon hyppyallas, johon voi hypätä kolmen tai viiden metrin korkeudesta Maya -temppelistä. En muista aiemmin nähneeni erillistä hyppyallasta kylpylässä. Vierailupäivänämme altaalla järjestettiin kaksi pellehyppynäytöstä. Ei voi kuin hämmästellä pellehyppääjien taitoja (ja kivunsietokynnystä!).

Maya temppeli ja hyppyallas.

Vaatimattoman näköinen portti johtaa vesikylpylän puolelta erilliselle kylpyläalueelle. Kontrasti vesipuiston riehakkaasta tunnelmasta kylpylän rauhalliseen itämaiseen tunnelmaan siirryttäessä oli lievästi sanoen suuri. Katse kiinnittyi ensimmäiseksi tilan keskellä olevaan lämminvesialtaaseen ja 37 asteiseen veteen olikin hyvä siirtyä havainnoimaan kylpylätilaa. Lämminvesialtaassa olisi voinut olla ikuisuuden, mutta jotain puuttui, nimittäin puoliso. Koska puoliso oli jäänyt lasten kanssa vesipuiston puolelle, oli aluksi hieman orpo olo olla kylpylän puolella yksin. Muut olivat selvästikin pelanneet korttinsa paremmin ja saapuneet kylpylään puolison tai ystäväporukan kera.

Taivaallisen lämmin allas.

Kylpyläosastolla on kuusi erilaista saunaa mm. suomalainen sauna, höyrysaunoja, teemasauna sekä tervantuoksuinen perinnesauna. Hieman miedomman lämpöisessä biosaunassa järjestetään myös saunajoogaa. Saunakierroksen jälkeen oli erittäin rentouttavaa kellua mineraalivesialtaan 2,5 -prosenttisessa suolavedessä ja kuunnella vedenalaista rauhallista musiikkia (ylin kuva). Kylpyläosastolla on myös hoitola, jossa on henkilökohtaisten hoitojen lisäksi tarjolla myös erityisesti pariskunnille suunnattuja hoitoja. Hoitolan palveluita emme kuitenkaan vierailullamme käyttäneet.

Perinnesaunan tunnelmaa.

Vietin kylpyläosastolla aikaa tunnin ja vaikka siellä olisi mielellään ollut pidempäänkin, ehti jo tunninkin aikana hyvin virkistyä. Vesipuiston puolella polskineet lapset tuskin edes huomasivat poissaoloani. Tässä siis vinkki arjen uuvuttamille vanhemmille, lähtekää Flamingo Spahan ja käykää vuorotellen rentoutumassa kylpylän puolella. Ainakin meidän perheen kaikki jäsenet pitivät Flamingo Spassa vietettyä päivää onnistuneena. Kun nälkä yllättää, voi ruokailemassa käydä Cafe Spassa tai Hesburgerissa (jossa tosin ei valitettavasti pysty maksamaan ostoksia rannekkeella). Viihdekeskus Flamingossa on myös useita ravintoloita, joihin on helppo mennä illalliselle vesipuistopäivän päätteeksi.

R

Blogin kirjoittajat saivat ilmaisen sisäänpääsyn Flamingo Spahan Rantapallon bloggaajakortilla. Kuvat Flamingo Spa.