Laskettelu, Varusteet, Yleinen

Koeajossa Footbalance Ski Sport QuickFit -pohjalliset, osa 1

Julkaistu: 19.12.2014

Footbalance Ski Sport QuickFit myyntipakkaus

Saimme tilaisuuden testata Footbalance Ski Sport QuickFit -pohjallisia ja nyt on ensimmäinen pari asennettu monoihin. Pohjallisten käyttöönotto oli varsin nopea toimenpide, puolisen tuntia kaikkineen. Ensin pohjallisia piti leikata pienemmiksi pohjaan merkittyä koon 42 rajaa myöten, tähän päädytiin kun pohjallista oli verrattu alkuperäisiin monoissa olleisiin pohjallisiin. Sen jälkeen lämmitys uunissa noin 80 asteessa kunnes pohjalliseen asennettu indikaattori vaihtoi väriä (mustasta punaiseksi) ja sitten vain asennus sisäkenkiin. Rivakasti sisäkengät paikalleen, monot jalkaan ja kymmenisen minuuttia tepastelua keittiön matolla soljet kiristettynä.

Pohjallisten pohjassa on tarra, joka vaihtaa väriä kun lämpötila on riittävä. Musta tarra muuttuu punaiseksi ja näkyviin tulee musta huomiomerkki. Kuvassa tarra on jäähtynyt jo hiukan ja musta väri on palaamassa takaisin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Footbalance Ski Sport QuickFit lämmitysindikaattori

Ensivaikutelma pohjallisista oli varsin hyvä. Puristuksia tai ahdistuksia ei vielä tässä vaiheessa tuntunut, sellaisia saattaa valmistajan mukaan alkuvaiheessa ilmetä. Footbalancet ovat sen verran alkuperäisiä paksummat, että solkien vakioasetuksilla monot tuntuivat jalassa aikaisempaa tiukemmilta. Sisätiloissa lämpimyyden arviointi ei oikein onnistunut, mutta tavoitteena on päästä kokeilemaan pohjallisia tositoimissa mahdollisimman pian, pysykää kuulolla!

Toisenlaista käyttöä uunille. Joulutorttujen jälkeen oli pohjallisten vuoro. Kinkkumittari ei ehtinyt reagoida lämpötilaan riittävän nopeasti.

Footbalance Ski Sport QuickFit uunissa

Lisätietoja pohjallisista löytyy esim. Lumipallon artikkelista.

J

Kirjoittaja on saanut pohjalliset korvauksetta testikäyttöön.