Angry Birds Activity Park, Vuokatti, Yleinen

Pakkaspäivänä Vuokatin Angry Birds Activity Parkissa

Julkaistu: 09.1.2015

Jos pojiltamme tällä hetkellä tiedusteltaisiin, mitä paratiisin kaltaisessa paikassa pitäisi olla, niin vastaukseen sisältyisi ehdottomasti volttimonttu sekä temppupotkulautailuun eli scoottaukseen soveltuva alue. Löysimme siis joululomalla Vuokatista 7- ja 10 -vuotiaiden poikiemme mielestä lähes maanpäällisen paratiisin, nimittäin Angry Birds Activity Parkin.

Seikkailu alkaa tästä.

Olimme 28.12. viettäneet aamupäivän autossa istuen ja koska ulkona oli pakkasta yli 20 °C, päätimme hotelliin majoittumisen jälkeen suunnata rinteen sijaan Angry Birds Activity Parkiin purkamaan energiaa. Parkkipaikka oli tullessamme täynnä autoja ja puiston puolellakin sai hetken etsiä vapaata lukollista kaappia ulkovaatteille. Hallin 8700 m² takasivat kuitenkin sen, että ruuhkaa itse puiston puolella ei ollut.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mistähän aloittaisi?

Puiston ilme suorastaan kutsuu liikkumaan. Kun me vanhemmat vasta mietimme, että minnehän lähtisi, olivat lapset jo kiihdyttäneet portilta juoksuun ja kadonneet Angry Birds -seikkailuradalle. Isommille ja pienemmille lapsille on omat alueensa ja ainakin isompien lasten seikkailurata on niin laaja, että jo pelkästään siinä lapset saisivat kevyesti puoli päivää kulutettua. Seikkailurata näytti sen verran houkuttelevalta, että Riikkakin päätti lähteä leikkiin mukaan (oli siellä muitakin aikuisia kiipeilemässä!) ja yritti pysyä lasten perässä telineillä. Aika nopeasti tuli kyllä selväksi, että 40 ikävuotta on tuonut vartaloon tiettyjä ketteryyshaasteita!

Välillä voi siirtyä avaruuden puolelle. 

Olemme käyneet poikien kanssa useissa erilaisissa teemapuistoissa. Angry Birds Activity Parkin selkein ero aiempiin puistoihin oli valtavan koon lisäksi mielestämme se, että tekemistä oli oikeasti kaikenikäisille. Myös teini-ikäiset näyttivät viihtyvän hyvin Vuokatti Freestyle Hallissa. Aikuisille olisi ollut oma kuntosali sekä golfsimulaattori, mutta me keskityimme seikkailemaan puistossa lasten kanssa. Moniin aktiviteetteihin pystyvät vanhemmatkin osallistumaan, joten emme turhaan olleet valinneet asuksemme verkkareita.

Miten olisi salibandy, koripallo tai jalkapallo?

Poikien ehdoton suosikki oli Vuokatti Freestyle Hall ja sen valtava vaahtomuovikuutioiden täyttämä allas, jonne pystyi hyppimään altaan reunalta tai trampoliinilta. Taitavimmille olisi ollut tarjolla myös iso Snowflex -sisähyppyrimäki, josta olisi voinut tulla alas vaikkapa suksilla. Taitotasosta riippumatta Freestyle Hall on varmasti erinomainen harjoittelupaikka esim. freestylen harrastajille tai lumilautailijoille.

Hyppyri huimapäille.

Tässä tullaan kierteellä.

Samaisessa hallissa on mahdollista myös seinäkiipeillä…

… ja pudottautua pehmeästi alas kiipeämisen jälkeen.

Toinen poikiemme suosikki oli junnuparkki, jossa temppuja pystyi harjoittelemaan skeitillä tai scootilla sopivan loivissa kummuissa. Haastavampia suorituspaikkoja olisi löytynyt skeittiparkin puolelta, joka näytti olevan teini-ikäisten suosiossa. Välineet kypärää myöten sai lainaan, mutta omien välineidenkin käyttö olisi ollut sallittua.

Junnuparkki

Lainavarusteita

Kun nälkä alkoi vaivata (vanhempia siis, lapset eivät olisi malttaneet edes lähteä syömään), kävimme ruokailemassa Angry Birds Activity Parkin Robson’s -ravintolassa. Perinteisten hampurilaisten lisäksi tarjolla oli myös todella hyviä salaatteja.

Tällä fetasalaatilla talttui suurempikin nälkä!

Lapset olivat puistossa jatkuvasti liikkeessä ja siten hiestä märkinä T-paidoissakin. Koska me aikuiset jäimme välillä kentän laidalle katselijan rooliin, oli huppari tarpeen. Hallissa oli nimittäin paikoitellen aika viileä. Janoisille urheilijoille löytyi hallista vesipisteitä, joten oma juomapullo ei ole välttämätön. Tosin valtavaa kertakäyttöisten muovimukien määrää katsoessa tuli kyllä mieleen, että oma vesipullo olisi ollut ekologisempi vaihtoehto. Omat sisäkengät kannattaa ottaa mukaan.

Hieman rauhallisempaa aktiviteettia koko perheelle tarjosivat mm. puiston minigolf -rata, autorata  sekä Angry Birdsistä tuttujen possujen ampuminen pehmopalloilla. Pienille lapsille oli varattu myös omia rauhallisempia alueita.

Tämä pikkulasten vaaleanpunainen alue ei enää houkutellut poikiamme luokseen

...kun taas polkuautot olivat niin mukavia, että aikuistenkin oli päästävä ratin taakse!

Suosittelemmeko? Ehdottomasti. Vierailu Angry Birds Activity Parkissa kannattaa mielestämme sisällyttää lapsiperheen Vuokatin lomaan, vaikka matkan pääasiallisena tarkoituksena olisivatkin lumilajit Vuokatinrinteillä.

R & J

Angry Birds Acrtivity Park tarjosi kirjoittajille ilmaisen sisäänpääsyn.