Hotelli Vuokatti, Laskettelu, Majoitus, Vuokatti

Pientä luksusta Vuokatti suites -huoneistossa

Julkaistu: 29.3.2016

Vuoden 2015 Skiexpossa voitimme neljän vuorokauden majoituspaketin Hotelli Vuokattiin. Niinpä vietimme pääsiäistä Vuokatissa ja majoituimme Vuokatti Suites –huoneistossa, mikä olikin erittäin miellyttävä kokemus. Varsin uusi, moderni ja tilava huoneisto tarjoaa mainion tukikohdan aktiiviselle perheellle. Hotelli Vuokatin sijainti on hyvä, sillä ajomatka rinteille on vain muutama minuutin luokkaa ja maastohiihtoladuille pääsee aivan hotelin läheltä. Suksien kanssa ei rinteeseen sentään jaksa kävellä, mutta jos osa perheestä haluaa esim. lähteä rinteiltä aiemmin takaisin huoneistolle, on matka helposti käveltävissä. Etäisyys Vuokatin liikekeskukseen on puolisen kilometriä ja sieltä löytyy K-Supermarket, Subway, pizzeria ja pankkiautomaatti. Aivan ostoskeskuksen vieressä on Vuokatin Safarin toimipiste.

Meillä oli käytössämme kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa oli myös sauna ja pesuhuone, keittiö, kaksi wc:ta ja parveke. Keittiö on hyvin varustettu: jääkaapin, pakastimen, integroidun lieden (induktio) ja uunin lisäksi löytyivät myös mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Pesuhuoneen varustuksena ollut pesukone oli meille iloinen yllätys ja eteisen kuivauskaappi täydensi mainiot edellytykset vaatehuollolle ja monojen sisäkenkien kuivaukselle. Molempia pesukoneita varten oli pesuaineet huoneistossa ja keittiön astiastot oli varustettu kuudelle hengelle. Keittiön maustehylly oli tyhjä, joten omat mausteet suolaa ja pippuria myöten kannattaa ottaa mukaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Valoisassa olohuone-ruokailutilassa on ruokapöydän lisäksi sohva, sohvapöytä ja televisio. Sohvasta olisi tarvittaessa saanut vielä lisävuoteen kahdelle. Makuuhuoneet on varustettu parivuoteilla ja suurilla liukuovikaapistoilla. Toisessa makuuhuoneessa oli myös oma televisio. Pistorasioita huoneistossa on paljon ja niitä on sijoiteltu kaikkiin huoneisiin eteistä lukuun ottamatta. Koko perheen puhelimet, tabletit ja kamerat sai siis yöksi lataukseen yhtäaikaa. Esteettömyys on huoneistohotellissa huomioitu hyvin, sillä rappukäytävässä on hissi ja kulkuteissä rampit.

Huoneistojen asukkaat voivat käydä Honkalinnan elämyssaunassa, jossa on miesten ja naisten vuorot iltapäivän lopuksi ja alkuillasta. Saunan pukeutumis- ja peseytymistilat ovat varsin ahtaat, mutta itse sauna on suuri. Näköalat saunan suurista ikkunoista avautuvat järvelle ja varsinkin kesällä maisema on varmasti kokemisen arvoinen. Saunomisen yhteydessä kannattaa ehdottamasti käydä pulahtamassa ulkoaltaaseen tehdyssä avannossa. Hotellin puolella oleva kuntosali on myös huoneistojen asiakkaiden käytettävissä. Pihalla on tila suksien huoltoa varten ja kellarissa (sisäänkäyntikerroksessa) kellarikomeroita harrastusvälineiden säilyttämistä varten. Komeroissa ei ole lukkoja, mutta sellaisen voi vuokrata hotellin vastaanotosta. 

Hotellin vastaanotto oli saapumispäivänämme auki klo 17 saakka, ja koska saavuimme vasta sen jälkeen, huoneisto luovutettiin meille näppärästi tekstiviestillä, jossa kerrottiin tarvittavat ovikoodit. Huoneistossa oli odottamassa kattava ohjekansio, josta löysimme kaiken tarvittavan infon (mm. ilmaisen WLANin salasanan) sekä laitteiden käyttöohjeet.

Vietettyämme neljä pääsiäistä Tahkon mainiossa huoneistohotellissa Vuokatti suites tuntui suorastaan valtavan tilavalta. Ainoastaan eteisen mitoituksessa vaikuttaa tapahtuneen pieni suunnitteluvirhe, sillä neljän hengen tehdessä aamulla lähtöä ulos tila loppuu kesken useiden eteiseen aukeavien ovien haitatessa liikkumista.

Siinä missä Tahkolla huoneisto soveltuu mainiosti yöpymiseen ja aktiiviseen ulkoilmaelämään niin Vuokatin huoneiston runsaat tilat ja hyvä varustetaso houkutteleviat viettämään laatuaikaa myös huoneistossa. Näiden kahden tarkempi vertailu ei kuitenkaan olisi reilua, koska ne on suunniteltu eri pohjalta ja suunnattu erilaisille kohderyhmille, mikä näkyy tietenkin myös toteutuksessa. Jotta sohvalla makoilu Vuokatin huoneiston sohvalla onnistuisi, tarvitsisi perheemme kuitenkin vähintään kymmenen päivän loman. Vuokatti on nimittäin niin täynnä houkuttelevia mahdollisuuksia harrastaa eri lajeja, että sohvalle ei malta jäädä lyhyen loman aikana makaamaan.

 

Arkeen palaaminen pääsiäisen jälkeen oli tänä vuonna hieman helpompaa kuin aiemmin. Mahdollisuus pestä pyykkiä loman aikana nimittäin madalsi loman aikana syntyvää urheiluvaatteiden pyykkivuorta merkittävästi. 

Saimme arpajaisvoittona neljän vuorokauden majoituksen oheisohjelmineen neljälle hengelle. Blogikirjoitus on tehty sitoumuksetta ja omaksi iloksemme.