Uncategorized

Mä tuun mukaan!

Julkaistu: 03.12.2013

Enpä muista, milloin odottavan aika olisi tuntunut yhtä pitkältä kuin viime viikkoina. Etelä-Suomen vuodenaikaan nähden varsin lämpimät säät eivät ole juuri antaneet toivoa aikaisesta laskukauden aloituksesta. Luonnonlumi tietysti tulee aina vasta silloin kuin on tullakseen, mutta lämpimät säät ovat estäneet tehokkaasti myös lumettamisen, minkä vuoksi rinteiden sävy on ollut valkoisen sijasta lähinnä likaisenruskea.

Vihti ehti ensin

Kotimäessäni Kauniaisissa lumetus on aloitettu, mutta työtä tarvitaan vielä, pakkasesta puhumattakaan. Olin jo ehtinyt asennoitua siihen, ettei ennen joulua ehkä ole vielä mitään asiaa mäkeen. Onneksi bloggaajakollega Antti R. tarjosi mukavan ja yllätyksellisen tiedon: Vihdissä pääsee jo laskemaan! Ilman Lumipallon blogeja tämäkin tieto olisi hyvinkin saattanut mennä ohi suun. Kiitokset siis Antille!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kauniaisissakin valmistaudutaan hyvää vauhtia kauden avaukseen.

Kamat kasaan

Tieto laskumahdollisuudesta sai heti vipinää kinttuihin. Valitsin kaudenaloituspäiväksi keskiviikon ja ryhdyin pikimmiten haalimaan välineitä kasaan. Sukset näyttivät viettäneen kesänsä rauhallisesti ja olevan asiallisessa kunnossa, mikä olikin suotavaa, koska olin ne keväällä huolellisesti pakannut lämpimään ja kuivaan varastotilaan.

Valmiina kauteen: kolme eripituista laskijaa, kolmet eripituiset sukset

Mä tuun mukaan!

Ilmoitin perheelleni, että ajattelin lähteä keskiviikkona laskemaan. Olin ajatellut, että kävisin ensin yksin hieman katsomassa, missä kunnossa mäki on, ja että menisimme sitten esimerkiksi viikonloppuna koko perheen voimin uudestaan. Se oli virhe. Tyttäreni katsoi minua suorastaan epäuskoisena ja ilmoitti ykskantaan: ”Ei kun mä tuun mukaan!” Olisihan se pitänyt itsekin älytä. Ajatukseni oli jotakuinkin yhtä järkevä kuin ehdottaa lapselle, että jouluaatto siirrettäisiin tammikuun puoleenväliin.

Tästä se lähtee

Ellen väärin muista, kävin Vihdissä laskemassa viimeksi 26 vuotta sitten, joten onkin jo aika päästä katsomaan, miltä naapurikunnan talvikeidas nykyisin näyttää. En ole mitenkään tietoisesti boikotoinut Vihtiä, vaan syynä on ollut se, että olen Etelä-Suomessa laskiessani jumiutunut takavuosina käymään melkein pelkästään lähimpinä olevissa paikoissa: Kauniaisissa ja Swinghillissä. Tänä talvena tarkoituksenani on kuitenkin laajentaa kohdelistaa, ja kauden aloittaminen Vihdissä sopii siihen mainiosti.

Raporttia kauden avauksesta on taatusti luvassa. Täältä tullaan!

– Niko

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com

Lumipesu Blogilistalla: http://www.blogilista.fi/blogi/lumipesu-asiallisen-asiattomia-tarinoita-kauniaisten-ja-kaunerta/114201