Uncategorized

Kausi avattu!

Julkaistu: 04.12.2013

Kun talvi tulee, se tulee näköjään ryminällä. Mahdollisia tulevien päivien lumisateita odotellessa pääsin tänään nauttimaan sankasta tykkilumipyrystä ja pakkasesta. Edellisessä kirjoituksessani kerroin suunnitelmistani käydä pitkästä aikaa vierailulla Vihti Skissä. Kävi kuitenkin niin, että Vihti sai vielä jäädä odottamaan onneaan. Sen sijaan kävin tyttäreni kanssa Talma Skissä.

Kehän ruuhkaa ja pakkasta

Lähdimme kotoa vähän klo 16:n jälkeen, joten pääsimme heti nauttimaan Kehä III:n ruuhkista. Runsaan liikenteen syynä ei kuitenkaan tainnut olla suuri ryntäys etelän laskettelukeskuksiin vaan aivan tavallinen työmatkaliikenne. Joka tapauksessa matka Espoosta Talmaan vei yli 45 minuuttia. Kotoa lähtiessämme pakkasta oli hädin tuskin pari astetta, mutta Talmassa mittarin lukema oli jo -7.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Väkeä vähän, palvelua paljon

Pääkaupunkiseudun ihmiset eivät selvästi vielä olleet havahtuneet alkaneeseen laskukauteen ja Talman avautumiseen, sillä väkeä ei ollut kovin paljon paikalla. Auton sai mukavasti pysäköidyksi lähelle lipunmyyntipistettä, ja lippujen hankkiminen sujui kokonaan jonottamatta. RInteissä enemmistönä vaikutti olevan nuoriso, kun taas lapsiperheitä ei ollut liikkeellä juuri lainkaan.

Heti lipunmyynnissä oli oikein hyvä palvelu, mikä lupasi hyvää. Jo pienet asiat, kuten henkilökunnan ystävällisyys saa laskijan hyvälle tuulelle ja jättää myönteisen kuvan kohteesta. Sama hyvä palvelu jatkui myös hissin ala-asemalla, jossa ystävällinen hissipoika tarvittaessa auttoi pienimpiä laskijoita.

Lumettoman maan lumiset rinteet

Talmaan tulo oli kuin olisi tullut johonkin toiseen maailmaan. Vaikka pääkaupunkiseutu on vielä lähes täysin lumeton, Talmassa ei lumesta ollut pulaa. Lunta myös tehtiin kiivaasti koko ajan lisää, ja joka puolella ilmassa leijaili tykkilunta. Rinteistä vasta kaksi oli avoinna asiakkaille, mutta muidenkin rinteiden avautuminen lienee vain ajan kysymys: niin paljon niihinkin oli jo tykkilunta tupruttanut.

Ensimmäiset suksenjäljet

Kun edellisestä laskukerrasta on kulunut vajaat kahdeksan kuukautta, ensimmäisessä laskussa on aina oma jännityksensä. Kieltämättä tuntuma suksiin oli aluksi vähän hakusessa, mutta muutaman laskun jälkeen monet asiat alkoivat taas tapahtua vanhasta muistista, kuten kauden avauksissa aina ennenkin. Laskukumppanillani oli lisäksi uudet sukset, monot ja sauvat, joten alussa tarvittiin pientä totuttelua. Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen tytär kuitenkin viiletti jo vauhdikkaasti ja rohkeasti, mainitsipa vielä, että rinne olisi saanut olla jyrkempikin – ja pidempi. Todella hauskaa kuitenkin oli molemmilla, ja miksei olisi ollut: kausi saatiin vihdoin käyntiin, sää oli hyvä, eikä rinteen kunnossa ollut moittimista.

Tyytyväisinä kotiin

Viivyimme Talmassa kolmisen tuntia. Harvoin olen saanut yhtä lyhyessä ajassa laskea yhtä paljon, koska hissijonoja ei ollut käytännössä lainkaan ja pidimme vain yhden hyvin lyhyen tauon. Kaikkiaan kokemus oli hyvin myönteinen, eikä vierailumme Talmaan varmasti jää viimeiseksi tällä kaudella. Ensi kerralla avoinna on varmasti jo useampia rinteitä, mutta kyllä jo nyt avoinna olleitakin laski aivan ilokseen.

Seuraavassa on vielä pieni kuvakooste illastamme. Blogia kirjoittaessa joutuu näemmä yltämään monenlaisiin uusiin suorituksiin. Video on nimittäin ensimmäinen, jonka koskaan olen tehnyt:


– Niko

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com

Lumipesu Blogilistalla: http://www.blogilista.fi/blogi/lumipesu-asiallisen-asiattomia-tarinoita-kauniaisten-ja-kaunerta/114201