Uncategorized

Hyvä kausi – muutama ajatus blogeista ja positiivisuudesta

Julkaistu: 27.2.2014

Vakaa aikomukseni on ollut saada tällä kaudella kokoon vähintään 50 laskupäivää. Vauhti on tähän mennessä ollut siinä määrin reipas, että 25 eli puolet on jo koossa. Viime viikolla rinne-elämään kuitenkin tuli katkos, kun lievä flunssa kaatoi minut laskemaan rinteiden sijasta lähinnä lääkeainepitoisuuksia.

Matkalla omalla sohvalla

Odottamattoman ylimääräisen vapaa-ajan käytin paitsi suunnittelemalla omia tulevia blogikirjoituksiani myös lukemalla muiden blogeja Lumipallosta, Rantapallosta ja muualtakin. Luettuani monia blogeja – osin jo ennestään tuttuja – jäin miettimään, miksi jotkin blogit tuntuvat aina inspiroivilta mutta toiset tekee pian mieli jättää kesken. Varsin pian tajusin, että kaikki riippuu siitä, millaisia tuntemuksia blogin lukeminen minussa aiheuttaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kun blogista välittyvät aito innostus ja positiivisuus, sen lukeminenkin tuntuu merkitykselliseltä. Ei ole tärkeää, syntyykö tuntemus blogin tekstien sisällöstä, kielestä vai kuvista. Pääasia on, että se syntyy. Hyviä blogeja on monia, mutta haluan tässä mainita kaksi lähellä olevaa: Lumipallon sukset jalassa sinne ja tänne suksivan Antin ja Rantapallon kauas kaipaavan Nellan. Nämä kaksi blogia ovat hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää se, että niiden lukemisesta tulen aina hyvälle tuulelle.

On tietysti naiivia edes ajatella, että esimerkiksi matkablogin kirjoittajalla olisi aina mukavaa ja että hän siten kirjoittaisi aina pelkästään positiivisista asioista. Jos on eksyksissä Nairobissa, rahat on pöllitty ja mahassa riehuu ripuli, ei varmasti ole kivaa, mutta tällaiset tilanteet ovat onneksi melko harvinaisia poikkeuksia. Hyviä asioita taas on paljon helpompi löytää ja kohdata, ja kun bloggaaja kertoo niistä innostuneesti, on helppo jakaa hänen innostuksensa myös omassa mielessään.

Ilo voi parhaimmillaan löytyä niinkin pienistä asioista kuin kaakaokupillisesta.

Luminen mieli

Vastaavaa positiivisuutta olen yrittänyt itsekin vaalia tänä talvena. Kuluva laskettelukausi ei säiden vuoksi ole ollut silkkaa riemua, koska lämmin sää viivästytti kauden alkua eikä nykyinen lämmin ajanjakso liioin ennusta kauden jatkumista kovin pitkälle kevääseen. Jo ennen kauden alkua kuitenkin päätin, että teen tästä kaudesta elämäni parhaan, enkä ole joutunut pettymään. Samalla koko harrastukseni on saanut uusia ulottuvuuksia, eikä vähiten Lumipalloon bloggaamisen ja sen mukanaan tuomien hienojen mahdollisuuksien vuoksi. Laskeminen on tänä talvena tuntunut hauskemmalta kuin koskaan, ja kauden parhaat hetket ovat toivottavasti vielä edessä.  Niitä odottaessa ei haittaa, vaikka ikkunan alla viheriöikin nurmikko, ainakin toistaiseksi.

Menkää laskemaan ja nauttikaa. Tämä on hyvä kausi.

– Niko

 

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com