Uncategorized

Hiihtolomatunnelmaa etsimässä: Serena Ski

Julkaistu: 20.2.2014

Eteläsuomalaisten hiihtolomaviikko ei tähän mennessä ole tarjonnut kovin talvisia oloja. Lumitilannekin on ollut siinä määrin kurja, että ilmaus ”hiihtoloma” tuntuu parhaillaan melko huvittavalta. Hiihtohaluisille helpoin tapa nauttia harrastuksestaan taitaisi olla juuri nyt rullasuksihiihto. Kävin kuitenkin katsomassa, olisiko kadonnutta hiihtolomatunnelmaa löydettävissä espoolaisen Serena Skin rinteiltä.

Onneksi laskettelukeskukset ehtivät tammikuun muutamien pakkasviikkojen aikana levittää mäkiinsä niin paljon tykkilunta, ettei joulukuun kaltaisesta keskusten sulkemisesta ole ollut pelkoa. Espoolainen Serena Ski ei ole tästä poikkeus. Kun edellisen kerran vierailin Serenassa tammikuun puolenvälin aikoihin, lumitykit olivat ankarassa käytössä, ja niiden työn jäljestä saadaan nyt nauttia: lämpimästä säästä huolimatta rinteissä on lunta yllin kyllin.

Rinteissä riitti tilaa ja lunta.

Suku on paras, räntäsade ei

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hiihtoloman kunniaksi pyysin laskuseurakseni hiihtolomaa viettävät veljenpoikani: 14- ja 11-vuotiaat kokeneet rinteidenkuluttajat, joiden kanssa olen aikaisemminkin laskenut Keski-Eurooppaa myöten. Kohteeksi olimme valinneet Espoon Korpilammella sijaitsevat Serena Skin, koska tavoitteena oli nauttia niin rinnelaskusta kuin hyppyreistä.

Paikalla oli lähinnä nuorta väkeä.

Ajomatkamme aikana helmikuinen sää ehti muuttua vesisateesta ja sumusta räntäsateeksi. Yllätykseksemme räntäsade kuitenkin vielä muuttui pian sakeaksi lumisateeksi, joten sääolot olivat lievästi sanottuna epävakaiset. Meneillään olevaa hiihtolomaa ei Serena Skissä juuri huomannut, sillä väkeä oli sangen vähän. Paikalla oli lähinnä nuorisoa ja hiihtokoululaisia. Lapsiperheitä taas ei juuri näkynyt. Ruuhkattomuuden ansiosta rinteet olivat säästä huolimatta etenkin aamupäivällä mukavassa kunnossa.

Perustarjontaa ja erikoisuuksia

Serena Skissä on yhteensä viisi rinnettä ja lastenrinne. Rinteiden korkeusero on 60 m ja pituudet 300–400 metriä. Lisäksi tarjolla on kaksi street-rinnettä, ja lasten ja aloittelijoiden käytössä on kaksi ilmaista lastenhissiä. Alueella on myös alamäkiluistelurata, jota voivat käyttää niin aloittelijat kuin lajin konkarit. Radan yhteispituus on 320 metriä, ja sen loppupäässä oleva 120 metrin osuus on myös aloittelijoiden käytössä. Huonojen säiden vuoksi rata on kuitenkin jo valitettavasti jouduttu tästä kaudelta sulkemaan.

Toisille paljon, toisille hieman vähemmän

Laskimme yhteensä kolme tuntia, ja lepohetkeksi riitti yksi lyhyt kahvitauko. Itse viihdyin parhaiten rinnealueen vasemman puolen rinteissä ja sukulaispojat hyppyreiden parissa. Streetillä riittikin monipuolisen tarjonnan ansiosta mahdollisuuksia monenlaiseen lasku- ja tempputaitojen hiomiseen, eikä poikien taidoissa ja innostuksessa ollut moittimista.

Rinnelaskijoille tarjonta ei Etelä-Suomelle tyypillisen vaatimattoman korkeuseron vuoksi ole yhtä kattava, mutta Serenan rinteissä riittää kuitenkin mukavasti laskettavaa useaksi tunniksi. Suuria haasteita rinteistä etsiville Serena ei rinneprofiilinsa ole aivan omiaan: rinteiden alkuosa on kaikissa rinteissä varsin loiva, ja kovempaa menoa on tarjolla vasta loppupäässä. Lapsiperheille ja laskuharrastuksen alkutaipaleella oleville rinteet sen sijaan sopivat mukavasti. Streetillä viihtyvät lautailijat ja new school -laskijat ovat toki aivan oma lukunsa: heidän tarpeisiinsa Serena varmasti vastaa mitä mainioimmin.

Streetille oli välillä jopa hieman jonoa.

Ei mikään vaikeasti tavoiteltava

Korpilammelle on Helsingin keskustasta vain noin 20 km, joten ajomatka kaikkialta pääkaupunkiseudulta jää varsin lyhyeksi. Lisäksi Serenaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, mikä on hyvin tervetullut poikkeus moniin muihin keskuksiin. Monet nuoret saapuvatkin Serenaan linja-autolla. Palvelu niin lipunmyynnissä kuin kahvilassa oli ystävällistä, ja asiat toimivat moitteettomasti. Ruokatarjontaan emme tutustuneet, mutta ainakin kahvilatuotteiden valikoima oli aivan riittävä kattamaan lyhyen tauon tarpeet. Koska kotioveltani ajaa Serenaan noin 20 minuutissa, käyn hyvin luultavasti Serenassa muutaman kerran kaudessa myös tulevina vuosina.

Reissumme plussat ja miinukset:

+ rinteiden kunto säästä huolimatta

+ jonottomuus

+ hyvät mahdollisuudet temppuiluun

+ tehokkaat ankkurihissit

+ ravintolapalvelut

+ lyhyt matka kotoa

 

– ajoittainen räntäsade

– vähäiset haasteet rinnelaskijoille

– pysäköintimaksu

 

Ohessa on pieni kuvakokoelma siitä, miltä Serena Skissä näytti lämpimällä hiihtolomaviikolla 2014:

 

– Niko

 

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com