Hiihtokeskukset Muu Eurooppa

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioSinisiä rinteitäLasten rinteitäLastenmaa
Grandvalira - hiihtokeskus
42 kplEiOn
Jasná - hiihtokeskus
Jasná
Slovakia
13 kpl-On
Kranjska Gora - hiihtokeskus
12 kpl-Ei
Spindleruv Mlyn - hiihtokeskus
14 kpl-Ei
Chepelare - hiihtokeskus
Chepelare
Bulgaria
5 kpl-Ei
Donovaly - hiihtokeskus
Donovaly
Slovakia
13 kpl-On
Oberstdorf - hiihtokeskus
14 kpl-On
Sierra Nevada - hiihtokeskus
40 kpl-On
Vysoké Tatry - hiihtokeskus
Vysoke Tatry
Slovakia
14 kpl-On
Cairngorm - hiihtokeskus
Cairngorm
Skotlanti
30 kpl-Ei
Malbun - hiihtokeskus
Malbun
Liechenstein
2 kpl-On
Zakopane - hiihtokeskus
2 kpl-Ei
Maribor - hiihtokeskus
13 kpl-Ei
Parnassos - hiihtokeskus
Parnassos
Kreikka
11 kpl-Ei
Garmisch-Partenkirchen - hiihtokeskus
10 kpl-On
Gudauri
Georgia
9 kpl-Ei
Baqueira-Beret - hiihtokeskus
36 kpl-Ei
Martinky - hiihtokeskus
Martinky
Slovakia
6 kpl-Ei
Szklarska Poreba - hiihtokeskus
3 kpl-Ei
Borovets - hiihtokeskus
Borovets
Bulgaria
8 kpl-On
Kanin ja Sella Nevea - hiihtokeskus
9 kpl-Ei
Bansko - hiihtokeskus
Bansko
Bulgaria
5 kpl-Ei
Krasnaja Poljana, Sotši ja Rosa Khutor - hiihtokeskus
Rosa Khutor
Venäjä
12 kpl-Ei
Mittenwald - hiihtokeskus
6 kpl-Ei
Hlidarfjall - hiihtokeskus
5 kpl-On
Kubínska hola - hiihtokeskus
3 kpl-On

Eurooppa ja Euroopan hiihtokeskukset

Eurooppa on laskettelun maailmassa tunnettu lähinnä Alpeista ja Pohjoismaiden tuntureista, Suomen Lappi mukaan luettuna. Vanhalle mantereelle mahtuu näiden lisäksi runsaasti hiihtokeskuksia huomattavasti eksoottisemmissa paikoissa. Miltä kuulostaisi laskettelumatka vaikkapa Pyreneillä Espanjan Baqueira-Beretissä, Kreikan Parnassoksessa, Islannin Hlidarfjallissa tai Skotlannin Cairngormissa?

Eksoottisten hiihtokohteiden ohella Eurooppa tarjoaa myös tasaista laatua, ja usein tunnetumpia alppikeskuksia matalammalla hintatasolla. Slovenian Kranjska Gora ja Bulgarian Borovets ovat esimerkkejä samaa laatua lähestyvistä, mutta selkeästi edullisemmista laskettelukeskuksista.

Euroopan hiihtokeskukset Lumipallossa

Euroopasta löytyy varmasti sopivaa laskettavaa jokaiselle, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa löytämään mantereelta juuri sinulle sopivimman laskettelukeskuksen.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Euroopasta. Listalta löytyy mm. Espanjan Sierra Nevadan ja Andorran Grandvaliran kaltaisia suuria laskupaikkoja, mutta myös kätkettyjä helmiä erikoistuneempaan makuun.

Löydä Euroopan parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Euroopan hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu hiihtokeskus välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai aidosta kylämiljööstä nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Eurooppaan

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman laskumatkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Euroopassa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)