Uncategorized

Omatoimimatkailua VI: Kotia kohti

Julkaistu: 20.11.2013

Jos kotiinlähtö on kovin aikaisin aamulla, lähtömuodollisuudet on hyvä hoitaa jo edellisenä iltana. Monissa hotelleissa maksut maksetaan vasta lähtiessä. Majoituksen varsinaisen hinnan lisäksi maksettavaksi tulee joitakin paikallisia veroja ja usein muutaman kympin siivousmaksu. Tiedot näistä ovat tavallisesti käyneet ilmi jo varausta tehdessä.

Takaisin maanteille

Paluumatkaan lentokentälle on syytä varata reilusti aikaa, koska teillä saattaa olla ruuhkia eikä lentokone odota. Kaikilla omilla matkoillani on tosin käynyt niin, että matka on sujunut joutuisasti ja varsin ruuhkattomasti ja lentokentällä on siten saanut odotella useita tunteja. On kuitenkin paljon parempi päästä perille stressittömästi kuin lähteä liikkeelle viime tingassa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

On taas aika sanoa hyvästi näillekin maisemille.

Kuten lentojen varausten yhteydessä totesin, aamu- ja aamupäivälennot ovat poissa laskuista sen vuoksi, ettei paluumatkalle ole mukava lähteä aamuyöllä. Jo noin klo 14:n aikaan lähteville paluulennoille sen sijaan ehtii oikein mukavasti.

Kolhuja, vikoja? Nix kaputt!

Autovuokraamoilla on tapana, että auto tulee palauttaa tankki täynnä. Jos tankkaus unohtuu, vuokraamo laskuttaa polttoaineen lisäksi tankkauslisän. Münchenin lentokentän sisääntulotiellä on huoltoasema, jossa tankkauksen voi hoitaa kätevästi. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei aja huoltoaseman ohi, koska muutoin joutuu tekemään hankalahkon ylimääräisen lenkin.

Vuokra-autojen palautuspisteeseen on selkeät opasteet, ja toiminta on muutenkin sujuvaa. Auto ajetaan suureen pysäköintihalliin, jossa eri vuokraamojen työntekijät bongaavat omat asiakkaansa. Auton pysäköinnistä ei tarvitse itse huolehtia, vaan työntekijä lähtee itse pysäköimään autoa, kunhan matkustajat ovat purkaneet matkatavaransa. Sitä ennen työntekijä tietysti tarkastaa auton mahdolliset kolhut ja muut vauriot saksalaisella järjestelmällisyydellä ja järkähtämättömyydellä.

Tämän jälkeen lentokentällä toimitaan aivan kuin Suomesta lähtiessä. Münchenin lentokenttä on siisti, moderni ja persoonaton mutta mielestäni kuitenkin keskimääräistä mukavampi. Kahviloita, ravintoloita ja kauppoja on paljon, ja odotustiloissa on myös mukavan paljon istumapaikkoja toisin kuin monilla muilla kentillä.

Happy landing

Tähän päättyvätkin ne matkan osat, joissa on jotain kertomisen arvoista. Juttusarjani saa kuitenkin vielä yhden jatko-osan, jossa kokoan yhteen omatoimimatkailun hyviä ja huonoja puolia ja kerron hieman asiasta, jota en juuri ole käsitellyt mutta joka monia varmasti kiinnostaa: ”Mitä koko lysti maksaa?” Lisäksi kerron hieman seuraavasta matkastani.

Jatkuu…

Niko

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com

Lumipesu Blogilistalla: http://www.blogilista.fi/blogi/lumipesu-asiallisen-asiattomia-tarinoita-kauniaisten-ja-kaunerta/114201