Porkkalan merikylä
Itämeri, Laskettelu, Sukellus, Vihti Ski, Yleinen

Sujuva siirtyminen sesongista toiseen

Julkaistu: 29.11.2014

Viikko sitten, marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, vietin aikaa vielä Porkkalan saaristossa ja kuusiasteisen Itämeren syvyyksissä hylkyjen valokuvauksen parissa. Tänään, marraskuun viimeisenä viikonloppuna, alkoi lumilautailukausi Vihti Skin lastenrinteessä varsin samanlaisissa olosuhteissa, joissa sukelluskausi mahdollisesti viikko sitten päättyi. Osa pesueesta aloitti tosin lumikauden jo viikko sitten. Jos leudosta syksystä ei muuta iloa ole, niin ainakin se on mahtavaa, että ei tarvitse pitkään riutua kesä- ja talvilajien välissä.

Matkamuisto marraskuiselta sukellusreissulta; valokuva Porkkalan edustalla makaavan höyrylaiva S/S Sundsborgin ruorista. 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lumikauden aloitus marraskuussa ei omalla kohdallani ole vielä kovin montaa kertaa onnistunut. Pääkaupunkiseudun kehäteiden tuntumassa on vaikea uskoa, että niinkin lähellä kuin Vihdissä voi jo päästä lumille. Lastenrinteessä ei tänäänkään ollut ruuhkaa, mutta ei siellä ihan yksinkään tarvinnut olla. Olosuhteet huomioiden rinne oli hyvässä kunnossa ja yöllä satanut pieni kerros luonnonlunta toi mukavasti talvista tuntua maisemaan. Innokkaimmat nuoret olivat jo treenaamassa temppuja ja aikuisia näkyi lähinnä ladulla. Tästä se rinnekausi kuitenkin alkaa. Nyt tarvitaan vain pakkasta, että saataisiin lisää rinteitä auki.

Yksi aste lämmintä, tykkilunta rinteessä ja reilit paikallaan. 

J