Laskettelu, Tahko, Yleinen

Tapahtumarikas Tahkon pääsiäinen

Julkaistu: 21.4.2015

Pääsiäisen viettäminen Tahkolla alkaa olla Rinnepesueelle jo perinne. Tämä oli neljäs vuosi peräkkäin, kun kävimme päättämässä rinnekauden Nilsiän maisemissa. Yksi neljästä oli tällä kertaa huoltojoukoissa kauden päätyttyä olkapäävammaan jo maaliskuussa. Ehkäpä sen vuoksi tällä kertaa oli ”aikaa” tutustua lähemmin Tahkon pääsiäistapahtumiin; aikaisemmin kun ei rinteistä ole maltettu lähteä pois lainkaan.

Kestosuosikkimme taukopaikkojen sarjassa; Panorama Bar!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Uutena kokemuksena kävimme kokeilemassa Tahko Spassa hohtokeilausta, joka osoittautui hyvin suosituksi lauantai-illan viihteeksi. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja varata rata etukäteen!

Länsirinteiltä sai jo esimakua uudesta rinnealueesta, jota rakennetaan laakson toiselle puolelle. Vain hissi puuttuu. 

Lämpimät säät olivat pehmentäneet rinteet jo melkoiseksi puuroksi. Oikeastaan vain aivan aamusta heti hissien käynnistyttyä rinteet olivat hetken aikaa vähän kovempia. Päivän mittaan lumi alkoi kasautua ja muodosti iltapäivällä jo isoja kumpareita. Aamupäivän päätteeksi siirryimmekin aina länsirinteiden puolelle, jotka pysyivät paremmassa kunnossa. Pojat olivat tästä siirrosta mielissään ja laskivat lähes koko pääsiäisen Jukulautastriitin hyppyreissä. Sää suosi laskettelijoita varsinkin sunnuntaina, jolloin saatiin nauttia aurinkoisesta kevätpäivästä.

Tee-se-itse kumpareikko.

Pääsiäisenä Tahkolla on ohjelmaa koko perheelle normaalistikin runsaan after-ski –tarjonnan lisäksi. Sunnuntaina ovat ohjelmassa lasten naamiaislaskettelu, puukeppipujottelu ja härvelikisa. Lisäksi näiden tapahtumien ohessa kisaillaan parhaasta piknik-pöydästä.

Lastenrinteen nuotiopaikalla nautittiin pääsiäisherkkuja. 

Lasten naamiaislaskun voitti tänä vuonna robottipoika, jonka asuun oli kyllä nähty kiitettävästi vaivaa. 

Puukeppipujottelussa lasketaan vanhemmilla varusteilla, siis ajalta ennen leikkaavia suksia. Mitä vanhemmat välineet, sitä enemmän saa huomiota ja sen paremmat menestymisen mahdollisuudet myös ovat. Vaatteiden tulisi noudattaa samaa linjaa hiihtovarusteiden kanssa. Tänä vuonna nähtiinkin varsin nostalgisia 80-luvun asukokonaisuuksia. Nimensä mukaisesti pujottelukisa lasketaan puisilla kepeillä merkatulla radalla.

Radan merkkaus ja kunnostus käynnissä.

Puukeppipujottelun tyylinäytteitä.

Härvelikisassa lasketaan itse rakennetuilla härveleillä ja tuomaristo valitsee mielestään parhaan voittajaksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin kun rinteestä viilettivät alas mm. vene, lentokone ja El Bull, raivo härkä.

Voit klikata kuvan suuremmaksi.

Härvelikisan hienoimmista tehosteista vastasi Tahkon hiihtokoulun lentojoukkue.

Tahkon pääsiäispiknik vetää vertoja mille tahansa vappupiknikille, sillä tarjoiluissa ja varustelussa vain mielikuvitus on rajana. Voittajan valitsee lahjomaton tuomaristo, joka kiertää iltapäivän mittaan piknik-alueella ja tutustuu kilpailijoiden tarjoiluihin.

Keväisillä lumilla oli jälleen sen verran mukavaa, että kausi olisi vielä saanut vaikka jatkua!