Yleinen

Korvaamaton Ski.fi -kortti!

Julkaistu: 11.12.2013

Laskettelu ei tosiaan ole ihan mitään maailman halvinta puuhaa, vaikka välineet olisikin saanut kerättyä vähän edullisemmalla kokoon. Päivälippu rinteeseen maksaa keskimäärin 25-36 ekettiä per henkilö, riippuen keskuksen koosta, sijainnista ja palveluista. Kausikorttien hinnat pyörivät 500 euron molemmin puolin. Ei siis ihme, että vakituisempaa lasketteluakin pidetään usein pääasiassa hieman varakkaamman porukan harrastuksena. Mitenkäs meillä, kahdella pienituloisella, sitten on varaa käydä suunnilleen joka toinen viikonloppu rinteessä?

Kyse on yleensä toki suunnittelusta ja säästämisestä; siitä mihin ne (vähät) rahansa haluaa laittaa. Suurin viime kausien rinnepäiviemme mahdollistaja on kuitenkin ollut Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n Ski.fi -kortti! Kortti, jolla kaksi laskee yhden hinnalla! Onko parempaa kuultu? Ei ainakaan meidän pikkuperheessä. Ja joka talvi yllätymme yhä uudestaan siitä, miten harva tästä kortista tietää.

Ski.fi -kortin idea on siis se, että kortilla saa ostettua (lähes)jokaisessa laskettelukeskuksessa 2 päivälippua 1:n hinnalla kerran kaudessa. Kortti maksaa normaalisti 38 euroa, siis vain vähän enemmän kuin yksi päivälippu rinteessä. Korttiin on mahdollista saada mukaan myös rinnevakuutus, ja tällöin kortti maksaa 48 euroa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pähkinän kuoressa: Meitä on 2. Tavallisesti olemme hankkineet talouteemme yhden kortin. Käymme keskimäärin 7:ssä keskuksessa talven aikana, toisissa vain kerran, toisissa useammin. Joka tapauksessa, saamme näin seitsemän kertaa toisen päivälipun ilmaiseksi! Jos yksi lippu maksaa keskimäärin 32 euroa,  olemme säästäneet talven aikana rinnelipuissa 7x32e miinus Ski.fi -kortin hinta 38e. Eli yhteensä 186 euroa. Mikä on ainakin opiskelijalle aika paljon.

Kausi on vasta alussa, joten nyt kiireellä kaikki rahoistaan tarkat tilaamaan kortti nyt! Sen voi ostaa myös suurimmista hiihtokeskuksista lipunmyynnistä. Jos seurueeseenne kuuluu vähintään se kaksi laskijaa,  käytännössä jo ensimmäisellä laskukerralla saa kortista rahat takaisin, kun toisen lipun saa ilmaiseksi. Tällöin jokainen seuraava uudessa keskuksessa käynti on vain plussaa siihen päälle. Mitä useammassa paikassa käy, sitä enemmän kortilla säästää! Melkein kuin tienaisi rahaa. 😉 Ja vaikka viihtyisit mäessä parhaiten yksin, ei joku samaan aikaan lippujonoon sattunut tuiki tuntematonkaan varmaan pistäisi pahitteeksi saada päivälippunsa puoleen hintaan. Rohkeasti vaan kysymään!

Kortin toinen puoli, jossa näkyvät numerot (1-100) tarkoittaen eri hiihtokeskuksia, jotka kuuluvat alennuksen piiriin (72 kpl). Kun käyt jossain keskuksessa, lipunmyyjä merkitsee keskuksen käydyksi siltä kaudelta.

Me itse ollaan käytetty korttia hyväksi jo kaudesta 2010, kun siitä silloin ensimmäisen kerran kuulimme. Tänä vuonna päätimme hankkia talouteen kaksi rinnevakuutuksen sisältävää korttia, kun kauden alussa vakuutuksen sai samaan hintaan korttiin mukaan. Vakuutuksetkin on siis kunnossa! Kahdella Ski.fi -kortilla luonnollisesti laskee kahdesti kaudessa samassa keskuksessa puoli-ilmaiseksi. Vinkkinä vielä, että jos teillä on tuttuja toisilla paikkakunnilla, niin kauden lopussa voi vaikka vaihtaa kortit päikseen, jolloin kortin käyttöä voi jatkaa kuin uutena, jos ette ole käyneet samoissa keskuksissa. Tai toisaalta kortti on henkilökohtainen, joten emme ota mitään vastuuta tästä vinkistä. 😛

Ekoja laskuja vielä odotellen…

– O&V

P.S. Lopuksi vielä toteamme, kun tällaisen mainospuheen saimme aikaiseksi, ettemme saa tästä kirjoituksesta mitään sponsorointia mistään suunnasta, vaan vilpittömästi liputamme kyseisen kortin puolesta!  🙂

P.P.S. Vielä yksi vinkki; jos täällä on innokkaita Kolilla laskijoita, niin vielä 15.12. asti saa kausikortin puoleen hintaan (225/175 euroa aikuinen/lapsi) S-etukortilla!