Helsinki, Linnanmäki

Juhannus Linnanmäellä

Julkaistu: 25.7.2014

Kesäinen vierailu Linnanmäellä kuuluu nykyisellään perheemme vakiokohteisiin, siellä viihtyvät yhtä lailla lapset ja aikuiset. Koska mitään vakiintuneita juhannusperinteitäkään ei ole, niin vaihtoehtona maaseudulle pakenemiselle olemme viettäneet jo kolme kaupunkijuhannusta Helsingissä ja nimenomaan Linnanmäellä. Näiden kokemustemme perusteella Linnanmäki on mainio kohde juhannusaaton viettoon, sillä silloin jonoja ei juurikaan ole. Lisäksi heinäkuussa on usein kaikenlaista muuta menoa ja puuhaa, joten ”pakollisen” vierailun ajoittaminen kesäkuulle on toiminut hyvin. Juhannuksen aikaan myös pysäköinti onnistuu helposti jopa kadunvarteen.

Viipurinkadulla on hiljaista.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tavaksemme on tullut aloittaa huvipuistopäivä heti Linnanmäen auetessa aamupäivällä ja tänä vuonna ensimmäiselle ajelulle päästiin vuoristoradan ykkösvaunuun. Täydellinen päivän aloitus siis! Koska molemmat pojat ovat jo yli 120 cm pitkiä, rajoittaa laitteisiin menoa pikemminkin vanhempien tasapainoelinten kestokyky kuin poikien pituus. Iän kertymisen huomaakin ikävästi siitä, että jo parin tunnin reipastempoisen vatkauksen jälkeen joutui hetkeksi istahtamaan Kehrän jälkeen. Onneksi maailman keinuminen tasoittui nopeasti ja kierrosta saattoi jatkaa 🙂

Tänä vuonna ruokailupaikaksi valikoitui ravintola Jarrumies. Tarjonta Jarrumiehessä on perinteistä ja myös rinneravintoloista tuttua ja taattua korilinjaa; lihapullakoreja, kananuggetteja jne. Kalavaihtoehtona oli lämminsavulohisalaatti, joka osoittautui tällä kertaa aivan liian suolaiseksi valinnaksi. Halpaa ruokaileminen ei Linnanmäen tapaisissa paikoissa ole, mutta vaihtoehtona omien eväiden kantamiselle ravintola on kuitenkin paikallaan, varsinkin kun omien eväiden syömiselle ei sisätiloissa ole paikkaa ja eväsrepusta ei laitteissa olisi kuin haittaa.

Jonoissa ei juhannuksena tarvinnut seistä.

Joskus kesäsää saattaa yllättää, aamupäivän puolipilvinen sää vaihtui iltapäivän rankkasateeseen. Kahtena aikaisempana kesänä sää on suosinut ja aurinko paistanut lähes pilvettömältä taivaalta. Kuten muutkin harrastukset niin myös huvipuistovierailu on varustelaji 🙂

Jos sade ei kastellut vielä tarpeeksi, niin viimeistään Hurjakuru korjasi asian!

Osittain sateen aiheuttaman kastumisen vuoksi vierailumme jäi tänä vuonna noin kahdeksan tunnin mittaiseksi, ensi kesänä uudelleen!