Uncategorized

Se tulee sittenkin…

Julkaistu: 04.10.2014

Edellisestä kirjoituksestani on päässyt vierähtämään pari kuukautta. Pitkähkön kirjoitustauon aiheuttivat paitsi loppukesän leppoisa lomailu myös alkusyksyn työkiireet. Kesä myös hujahti ilman suuria matkusteluja, lähinnä kotimaasta ja kotioloista nauttien – ja mikäpä oli nauttiessa, kun mukavia helteitä riitti elokuulle, mikä toi hyvän irtioton talvesta. Yritin myös olla tekemättä blogissani tikusta asiaa. Mieluummin luin muiden bloggaajien kirjoituksia kiinnostavista kesäaiheista. Onneksi niitä on riittänyt. On ollut mukava huomata, että Lumipallon bloggaajat ovat laajalti kertoneet myös kiinnostavista kesäharrastuksistaan.

Kesäidylliä: uitettu koira

Kuin varkain

Tänään havahduin yhtäkkiä siihen, että laskukausihan on jo kohta ovella. Tajusin, että Ski Expoon on alle kuukausi. Muistin myös, että olin saanut ensi viikoksi kutsun saapua kuulemaan, miten kotikeskukseni uuden hiihtohissin suunnittelu etenee. Suurimman sysäyksen talvifiilistelyille antoi kuitenkin ensi talven Itävallan-matkan suunnittelu. Tänä vuonna matkan suunnittelun ajankohta venähti tavallista myöhäisemmäksi, mutta hyvin näyttää edelleen olevan tilaa, kun tietää, minne haluaa ja minne kannattaa mennä. Kohteena lienee jälleen kerran Tiroli, josta on kertynyt monia hyviä kokemuksia vuosien varrelta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Näihin maisemiin veri jälleen vetää.

Yleisön pyynnöstä

Viime kauden yhdeksi suosituimmista kirjoituksistani nousi – mielestäni ehkä hieman yllättäen – Tyyppejä rinteessä, jossa kuvasin karikatyyrein kokemuksiani suomalaisista laskettelunharrastajista. Vastaavia kirjoituksia pyydettiin lisää, mikä kuitenkin jäi tuolloin toteuttamatta. Nyt, uuden kauden kynnyksellä aion yleisön pyynnöstä herättää henkiin yhden tyypeistä: Makkosen. Kuten osa lukijoista ehkä muistaa, Makkonen on käynyt ”vähän isommissakin mestoissa”. Erästä tällaista käyntiä aion seuraavissa kirjoituksissani kuvata.

Kertomuksen pohjana toimii osittain kirjoitussarjani omatoimimatkailusta. Kirjoitussarjassa kuvasin omatoimimatkojen suunnittelua ja toteutusta ja annoin vinkkejä siitä, mitä matkojen onnistumiseksi kannattaa ottaa huomioon. Tulevat kirjoitukseni Makkosen matkailusta ovatkin tavallaan noiden kirjoitusten vastapainoa: kuvauksia siitä, miten matkan suunnittelussa ei kannata toimia ja miten matkalla varmimmin kohtaa epämiellyttäviä yllätyksiä.

Tervetuloa Makkosen matkaan ensi viikolla!

– Niko

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Lumipesu Twitterissä: https://twitter.com/Lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com