Yleinen

Joulu Ruotsin alamäissä – lähtötunnelmia

Julkaistu: 20.12.2014

Lähtöpäivä häämöttää nyt jo ihan tosissaan lähellä! Huomis-aamuna varhain olis tarkotus lähteä ajelemaan Hemavania kohti…vajaa tonni ajomatkaa ja about 12 tuntia plus pysähdykset. Jos päästäs kuuden aikaan aamulla lähtemään niin hyvällä tsägällä ja suht kompakteilla pysähdyksillä oltas varmaan ilta kahdeksaan mennessä perillä. Sit ruotsalainen bastu sihisemään ja nukkumaan! Ja maanantai-aamuna suoraa päätä rinteeseen. That’s the plan! Kuulostaa aika hyvältä. 🙂

Vähän harmillisesti lumitilanne ei Hemavanissakaan näytä ihan niin hyvältä kuin edellisvuosina tähän aikaan, joten huono tuuri. Onneksi ylempänä lunta kuitenkin pitäisi riittää, ja alempanakin vähintään 30 cm. Alkuviikosta näyttäisi satavan näillä näkymin lisää. Rinteitä ei vielä kovin montaa ole auki, mutta peukut pystyyn, että ensi viikolla aukeais lisää! Muuten joudutaan kohottamaan (rapa)kuntoa kiipeämällä itse joka päivä tunturiin. 😉 Hissilippujenkin hinnat tuntuvat olevan sen verran kirpaisevia (noin Suomen hinnoissa per päivä), ettei parin rinteen takia raaski suorilta koko viikoksi lippuja ottaa. Pakkastakin on nyt luvannut parille päivälle yllättävän paljon, jopa yli kahtakymmentä, hrr!

Nyt on ainakin Kuopiossa tullut lunta ihan mukavasti…

Loppujen lopuksi päädyttiin siihen, että lähdetään matkaan kolmella autolla. Meitä lähtee matkaan seitsemän, joten periaatteessa kahteenkin autoon olisi ehkä ollut mahdollisuuksia ahtautua. Tultiin kuitenkin siihen lopputulemaan, että kaikille mukavampi, jos ei tarvitse ihan niin sillit suolassa matkustaa, ja mahtuupahan enemmän tavaraakin mukaan, esimerkiksi lumikenkiä. Suksibokseja kun meillä ei kuitenkaan ole kuin yksi. Koto-Suomesta lähtee mukaan myös kasa perinteisiä joululaatikoita ja kahdeksan kilon kinkku! Sekin pitäisi siis viikossa tuhota (ei liene ongelma). Paisto taisi onnistua aika hyvin…tuossa jo ensimmäiset siivut maisteltiin. 😉

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Julskinka!

Koska edessä on sen verran pitkä automatka, ollaan varauduttu siihenkin erinäisin konstein. Aamulla ajamattomat saavat toki nukkua, mutta myöhemmin itseään voi viihdyttää esimerkiksi katsomalla How I met your motheria tai Big bang theorya läppäriltä. Kännyköissä Spotifyt ja pelit ja vehkeet. Ja Venlalla neulepuikot! Jos vaikka säärystimet saisi matkalla synnytettyä. Kuskia vaihdellaan sitten aina sopivin parin tunnin väliajoin. Reitin näkee vielä TÄSTÄ. Isompia pysähdyksiä meillä on suunnitteilla ainakin ehkä ruokailu Nelosparkissa Oulun ja Tornion välissä ja shoppailu-stoppi Ruotsin puolella Luulajassa.

Tuossa katseltiin vähän kieli poskella moottorikelkkojen vuokria, johonkin 160 euroon päivältä tuntuvat menevän, ja sellaisella ainakin pääsisi ylös asti, jos hissit eivät alkuviikosta vielä huipulle vie, höhö. 😉 Porukalla voisikin ehkä harkita joksikin päiväksi sellaisen vuokrailevansa ihan hyvin vuoksi, saapi nyt nähdä. Kelkkareitit tuntuisivat melko kattavia Hemavanissa olevan. Moottorikelkka-syyhyn saivat aikaan youtubesta löytyneet videot Hemavanista, esimerkiksi TÄMÄ ja TÄMÄ. Ehkei ihan meidän taidoille…

Joka tapauksessa ajellaan varovasti, lasketaan ahkerasti ja nautitaan ruottalaisesta joulusta (suomalaisin eväin)!

-Olli ja Venla plus muut reissuun lähtijät

Ps. Seuratkaahan reissuamme instagramissa!!