Yleinen

Ukkohallan hangille

Julkaistu: 14.1.2014

Vuoden lopun epäonnen jälkeen, alkaa näyttää siltä, että onnemme on kuin onkin kääntymässä. Pakkaset paukkuu jälleen, ja vaikka ”hävitettyGoPro” -asia on edelleen selviämättä (joskin huonolta näyttää), lohdutusta saamme näköjään muualta: Meille tarjoutui mahdollisuus lähteä 24.-26.1. vierailemaan Ukkohallassa Lumipallon bloggaajana osana Ukkohallan hiihtolomia edeltävää markkinointikampanjaa. Aika huippu homma siis, Ukkohalla tarjoaa reissun, ja me blogataan! Mikäpäs siinä, kaverit kasaan ja we’re in!

Lunta!     Kuva: Ukkohallan hiihtokeskus

Ukkohalla on ihan uusi paikka meille, vaikka Kainuu muuten osittain tuttua seutua onkin (lähinnä Vuokatti), joten siinäkin mielessä on kivaa päästä vierailulle. Joensuusta paikanpäälle matkaakin kertyy vain vaivaiset 300 kilsaa, eli taukoineen 4 tuntia ajoa. Ei siis matka eikä mikään! Ukkohalla sijaitsee keskellä Suomea, ja tällähetkellä varsin ajankohtaisesti juuri kunnollisen lumihanki-rajan yläpuolella, joten siellä on siis taattu 100% hankivarmuus. Eikä tarvitse mennä edes Lappiin asti nauttimaan kunnon nietoksista. Tänä kautena emme ole päässeet rinteeseen lumen vähäisyydestä johtuen vielä missään muualla kuin jouluisella Lapin reissullamme, joten odotamme innolla ”Kainuun huipun” maisemia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Oikeasti näillä leveyspiireillä näkee aurinkoakin.    Kuva: Ukkohallan hiihtokeskus

Ukkohalla näyttää nettisivujen mukaan olevan kokovuotinen puuhakeskus, joka on tarkoitettu kaiken ikäisille. Näin talvella touhuamista tuntuisi riittävän rinteessä laskemisesta ja hiihtämisestä sisällä lämpimässä Saunamaailmassa kylpemiseen. Monipuolisessa keskuksessa ei ainakaan tekemisen pitäisi loppua. Koskematonta lumikenkäily- ja vapaalaskumaastoakin tuolta erämaasta pitäisi löytyä vaikka millä mitalla, mutta katsotaan mitä kaikkea sitä viikonlopussa ehtii.

Tuolloin 25.1. Ukkohallassa näyttää olevan myös jonkin sortin after ski -menoa ja -tapahtumaa Ravintola Saagassa; sinkkuilta ja Ilmaseksin Pohjolan Mestaruus -kisat. Jännä nähdä, millainen meininki siellä on! Kiva olis, jos paikalla ois muitakin kuin meidän porukka! 😉

Vapaata laskemista.     Kuva: Ukkohallan hiihtokeskus

Rinteet kuitenkin kiinnostavat Ukkohallassa meitä kaikkein eniten, tietty. Laskettelu- ja lautailupaikkana Ukkohalla on viimeisten vuosien aikana kokenut erityistä nostetta. Mäkiä on tullut lisää ja investointeja tehty isolla pensselillä, ja lisää on suunnitteilla. Rinteitä on 17, hissejä 5. Rinnekartta näyttää kivalta; kaikki rinteet ovat samassa keskittymässä ja laidalta toiselle siiirtymisen ei pitäisi olla hankalaa. Ukkohallasta näyttäisi löytyvän sopivassa suhteessa kaiken tasoisia rinteitä, joiden pituudet vaihtelevat kilometrin molemmin puolin. Avoimia rinteitä on tällä hetkellä 8, mutta 4 rinnettä lisää avataan lähipäivinä, näiden joukossa myös lisää parkkeja. Sormet ristiin, että vieläkin lisää rinteitä kerkeisi avautua tässä puolessatoista viikossa!

Ukkohallassa on panostettu ennen kaikkea monipuolisiin parkkeihin, joita on kolme: Halla Park, Junnupark ja kokeneemmille laskijoille suunnattu Treeride. Meille varsinkin Treeride vaikuttaa mielenkiintoiselta; sieltä pitäisi löytyä hoidettu metsäalue ja jonkin sortin puuteria, eli kyseessä on vissiin tämmöinen hoidetun ”vapaa”laskualueen ja monipuolisen parkin yhdistelmä. Pitää mennä testaamaan pääseekö siellä bleideillä eteenpäin vai löytyykö puuterit nielusta. Onneksi nyt mukana on myös pitkät sukset niin ei vauhti ainakaan siihen tyrehdy. Temput ja hypyt ei kuitenkaan ihan suuremmissa määrin ole meidän juttu, mutta Treeriden esittelyn mukaan sinne kannattaa mennä ainakin katsomaan ja ihailemaan! Osa reileistä ja muista onkin tarkoitettu pääasiassa laudoille.

Treeridessä fiilistelyä illan kähmyssä.     Kuva: Ukkohallan hiihtokeskus

Kaikin puolin hyvältä mestalta vaikuttaa, nyt vaan laitetaan aika nopeasti kulumaan, jotta viikko saadaan vierehtämään ja reissu laitettu tulille. Jos teillä on kokemuksia Ukkohallasta tai haluatte antaa vinkkejä niin antaa palaa! Lähdemme kuuden hengen kaveriporukalla, jonka ikähaitari sijoittuu kahen- ja kolmenkympin väliin, joten silläkin silmällä ideoita otetaan vastaan. 😉

Kannattaa vielä katsastaa lumipallon oma artikkeli Ukkohallan monipuolisuudesta ja toinen Winterhome 2014 -lomakotimessuista, jotka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Myös Ukkohallan omat nettisivut ovat monipuoliset, ja huomaa, että niihin on panostettu. Kannattaa myös osallistua kilpailuun, jossa voi voittaa Ski-In -viikonloppuloman 4-6 hengelle Ukkohallaan! Ja me palaillaan asiaan viimeistään reissunpäällä, jos ei aiemminkin. 🙂

Superhyper-innokkain terkuin,

– Venla ja Olli