Yleinen

Ilmaisia lounaita ei ole, paitsi rinnepäivystäjillä!

Julkaistu: 16.2.2015

Rinnepäivystys-kurssi Kolilla Suomen punaisen ristin vetämänä plakkarissa viikonlopulta ja täytyy sanoa, että positiivisesti yllätyin kokonaisuudessaan hommasta. Rinnepäivystäjät ovat siis niitä vapaaehtoisia, punaristiselkäisiä auttajia rinteissä ja saavat siitä hyvän mielen lisäksi rutkasti etuja. Eräs kanssa-kursseilija mainitsi myös osuvasti, että kun perus-laskeminen oli jo alkanut kyllästyttämään, niin rinnepäivystyksellä saa siten sopivasti jännitystä ja uutta mielenkiintoa laskemiseen. Kaiken kaikkiaan siis ehkä kaikkein kannattavinta puuhaa mitä voit rinteessä tehdä!

Kurssilla kävimme läpi yleisimpiä tilanteita mitä rinteessä voi tulla vastaan ja harjoittelimme niistä suoriutumista käytännössä. Lumihangessa tuli könyttyä melko tarpeeksi, mutta opittua senkin edestä. Kuinka esimerkiksi saada loukkaantunut potilas varovasti tyhjiöpatjalle, siitä ahkioon ja mustaa rinnettä turvallisesti alas. Ja tuli harjoiteltua niin monesti, että alkoi sujumaan itsevarmasti ja mikä tärkeintä, että uskaltaisi itsekin potilasta sellaisella kuljettaa!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mustaa rinnettä alas, turvallisesti!

Sunnuntai menikin lähes kokonaan harjoitellessa ja kohta meillä kaikilla olikin todistus käpälässä ja osa lähtikin jo siitä suoraan päivystämään. Koko hommahan kiteytyykin siinä, että saa käytännön kokemusta ensiaputilanteista, ettei niistä jänistäisi oikean hädän hetkellä, vaan uskaltaisi toimia (ja ehkä jopa oikealla tavallakin). Ensiapukursseilla 1 ja 2, sekä rinnepäivystys-kurssilla saa jo niin hyvät tiedot ja käytännön taidot, että selviää taatusti tilanteista ja varsinkin ensimmäiset päivystyskerrat voi mennä hyvin vaikka kokeneen konkarin matkassa, niin homma tulee nopeasti tutuksi.

Iloinen väki saatuaan harjoituspotilaan pakettiin.

Niin ja hei, ne ilmaiset lounaat! Tuli täytenä yllätyksenä, että Koliltakin rinnepäivystäjä saa ilmaisen buffetin, joka normaalisti kustantaa melkein kaksikymppiä, olemalla vähintään 4 tuntia päivän aikana rinteessä. Lisäksi saa vuokrata mitkä tahansa sukset tai laudan veloituksetta, ja perheenjäsenkin saa päivälipun 40% ja kausikortin 70% alennuksella! Aivan mielettömiä etuja siis! Mutta kyseessähän on joka tahoinen win-win-tilanne kun asiakkaat hyötyvät lisääntyneen turvallisuuden muodossa, rinnehenkilöstö voi keskittyä olennaiseen, eli omiin hommiinsa, ja rinnepäivystäjä saa kokemuksen lisäksi etuja, koska vapaaehtoistyöstähän ei saa suoranaista palkkaa.

Varoitusmerkit välineistä, ilmaiset lounaat ja punaiset ristit.

Tänään maanantaina oli siis ensimmäinen päivystyspäiväni ja se sujui rattoisasti ilman minkäänlaisia toimenpiteitä, eli pelkkää huoletonta rinteilyä koko päivä (vaikka vähän jännittikin, että puhelin alkaisi soimaan hälytyksen merkiksi). Aivan mieletön fiilis kyllä rinnepäivystyksestä ja pakkohan sinne rinteeseen on päästä jo loppuviikosta, ehkä jo useammankin päivän verran. Jos asia kiinnostaa enemmän, niin ehdottomasti jos näet rinteessä punahilkan niin heti vain hihasta nykäisemään ja jututtamaan. Kiitos vielä Joensuun SPR:n väelle kurssin sponsoroinnista ja vetäjille hyvästä paketista!

-Uudesta harrastuksesta innostunut Olli

Samalla sai ihailla Kolin maisemiakin.

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *