Reply To: Minkä ikäistä lasta ensimmäisen kerran rinteeseen?

Etusivu Foorumit Rinnelasku ja alppihiihto Minkä ikäistä lasta ensimmäisen kerran rinteeseen? Reply To: Minkä ikäistä lasta ensimmäisen kerran rinteeseen?

#11791 Vastaus

Timo

Minulla on kolme muksua, joita on kaikkia opetettu suksille. Aloitusikä alppisuksille on ollut noin 3 vuotta, jolloin totutellaan monoihin ja seisontaan suksilla. Tämän ikäisten kanssa pitää olla varovainen, koska luiden päät eivät ole vielä luutuneet ja polvet eivät kestä vääntöä. Alle 3-vuotiaan kanssa on harjoiteltu lumituntumaa murtsikoilla.

3-vuotiaan kanssa onkin laskettu esim. Talman naruhissirinteessä siten, että vekara on jalkojen välissä ja isi tai äiti auraa ankarasti. Lapsi jaksaa tämän ikäisenä ehkä 30 minuuttia.

4-vuotiaana lapsi laskee vanhemman vieressä pitäen kiinni sauvoista tai jos homma sujuu, niin valjaissa auraavan vanhemman edessä. Uskalluksen lisääntyessä ja lapsen oppiessa kääntämään ja pysäyttämään hän voi laskea itse, mutta olen aina laskenut ”kontrollietäisyydellä” rinnalla, jotta voin napata takista kiinni tarvittaessa ja napata muksun pois vaaratilanteesta.

4-5 -vuotiaana meidän muksut ovat pärjänneet rinteessä täysin itse. Meidän 4-vuotias osaa nousta naruhissillä itse.

5-vuotiaana on laskut onnistuneet itsenäisesti myös Alppikohteissa sinisissä ja punaisissa rinteissä.

Siteet on säädetty aina tosi löysälle. Parempi, että irtoavat herkästi.

Meillä muksujen henkilökohtaisilla hiihdonopettaja-palvelijoilla kokemusta suksilla yli 30-vuotta per nuppi.