Vastaa aiheeseen: Bad Gastein

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Bad Gastein Vastaa aiheeseen: Bad Gastein

#164163 Vastaus

Teha

No tuli siis käytyä ”taas” täälläkin, mutta vain tuolla suosittelemassani Grossarltal-Dorfgastein yhdistelmässä.

Dorfgastein oli satsannut Ala-aseman kulmalle useamman maton lastenmaan, joka oli myös hämmentävän hyvässä kunnossa, päivää aiemmin poikettuun Zell Am Seen alueeseen verrattuna (suljettu). Tosin tällä kertaa alueen tukirakennukset ja leikkikalut veivät lapsesta suuremman laskuinnon ja laskut jäi kahteen, mutta hyvin viihtyi. ”Leikkimäkkinä ” oli Gondolihissin gondoli, joka ilmeisesti oli ”opetus”-teeman vuoksi pystytetty alueen reunaan. Hienoa!

Tällä kertaa laskut jaettiin siten, että iskä kävi ensin aamuvilposilla laskemassa pahimmat ”jäät” auki, minkä jälkeen iltapäivällä äippä pääsi laskemaan nautinnollisessa kunnossa olevia mäkiä.

6-hlön Gipfelexpress Fulseck oli tällä kertaa täydessä iskussa ja sen ympäriltä löytyi oikein mukavasti laskettavaa. Toki ”uutta” ja pehmyttä lunta tässä vaiheessa kautta on jäljellä enää harvassa paikassa, mutta rinteet olivat hyväss kunnossa. Keli oli täällä huomattavasti viileämpi kuin Zell Am Seessä, mikä takasi rinteiden kunnon paljon pidemmälle päivään ja muutenkin tuntuu olevan paremmin sijoittunut rinteet ilman suunnallisesti, kun vasta ilta aurinko niihin tahtoo osua.

Grossarltalin puuolella taas tilanne osin päinvastainen, kun aurinko mollottaa sinne jo heti aamusta, vaan enpä kuitenkaan lähtisi iltakylmällä päivällä syntyneiden jäätyneiden sohjopattien olemusta sen kummemmin tutkimaan.

Päivän hauskin oli laskea Dorfin puolella ollut Kuhhageralmin 4 hlön hidasta hissiä reunustavia rinteitä, joissa ei ollut nimeksikään väkeä ja mäki oli pelkkää ”manchesteria”.

Toki Grossalrtalin puolella Sonnenbahnin reunamilla oli vielä koskematontakin, mikä lienee säännöissä ”kiellettyäkin”, jos niitä tarkasti tulkitsee, mutta hissiäijän luvalla kävin muutaman siivun heittämässä ja kivaa oli. Alempana väkeä oli hurjasti Harbachin 6 hlön tuolin rinteissä, mikä näkyi mielettöminä jonoina ala-asemalla, mutta vieressä ollutta Panoramabahn Gondolia käyttäen, pääsi hissiin suoraan – ilmeisesti väki siis haluaa viettää koko päivän sukset jalassa? Itse mieluummin jätin jonottamisen väliin ja otin sukset hetkeksi pois. Varjopaikoissa mäet olivat täälläkin oikein mukavat, mutta keskellä mäkeä sohjoa oli jo riittämiin, eli aiempi ajankohta lienee parempi, jos/kun haluaa suuria laskumääriä hakea.

Yhteenvetona kuitenkin suosittelen EDELLEEN mieluusti Dorgastein-Grossarl aluetta, minne mielestäni massat eivät osanneet vielä halutakaan, vaikka nähtävästi Grossarltal on näistä (aurinkoisuutensa vuoksi?) se suositumpi. Oma suosikki KipfelExpress ympäristöineen.