Vastaa aiheeseen: Ruka

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Ruka Vastaa aiheeseen: Ruka

#184718 Vastaus

HL

Ihan mukavat puitteet parin päivän lasketteluun löytyy Rukalta. Kylä on hyvä, Rukahovista kohtuuhintainen huone ja homma toimii. Rinteet ovat tietty se Rukan suurin ongelma, toki olemassa olevat puitteet on hyödynnetty hyvin, mutta kyllä toisena laskupäivänä alkaa jo tympiä. Tuo 201m korkeusero on kyllä vitsi, Ruka Expressin ala-asemalla lukee hissin korkeuseroksi vajaa 180m. Hissit ovat Suomen parhaimmistoa, melkein kaikkiin rinteisiin pääsee mukavasti tuolilla.

Eturinteet ja Kelo ovat muuten hyviä, mutta kovin lyhyitä ja erityisesti Kelolla jyrkkä loppuu kuin seinään, olisi paljon parempi jos parkkipaikan poistaisi ja pidentäisi hissiä jolloin jyrkällä voisi päästellä vapaammin. Sama ongelma on vähän Eturinteidenkin kohdalla. Vuosselin yläosa on ihan mukavaa, mutta alaosa on sitten toivottoman loivaa. Saarua ja Masto ovat kanssa ihan OK kruisailumäkiä, mutta pituus loppuu kesken. Pessari on ehkä paras ja monipuolisin rinne. Parkkilaskijalle Rukalla on maailmanluokan suorituspaikat, metsälaskuakin löytyy jonkinverran. Toivottavasti uusien hissien myötä saataisiin lisää laskettavaakin, sillä kapasiteetin kasvu aiheuttaa lisää ruuhkia rinteisiin. Saisikohan Pessarin huipulta Talvijärven suuntaan pari jyrkkää rinnettä?

Kokonaisuutena Ruka on mukava viikonloppukohde varsinkin hyvässä seurassa. Pidemmät reissut suuntaan muualle. Rinteiden puolesta mm. Tahko, Iso-Syöte ja melkein Himoskin voittavat.