Meribel-Mottaret

Foorumit Kohteet Ranska Meribel-Mottaret

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  simovunn 1 vuosi, 1 kuukausi sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 16.10.2016 klo 12.36 #182919

  simovunn
  Administrator

  3 laakson alue ja majoituspaikkana kokeilemamme Val Thorens jätti hieman ristiriitaisen loppufiiliksen. Laskullisesti jättialue toimii hyvin. Laskettavaa riittää lähes loputtomasti, eikä laskuista liian suuri osa kulu pelkkään siirtymälojotukseen, vaan profiilit ovat enimmäkseen ihan kunnon rinnettä. Hissitkin ovat suurimmalta osalta uusia, tehokkaita ja mukavia.

  Alue on niin mittava ja korkeuserot suuria, että usealle säälle ja lumitilanteelle löytyy sopiva laskualue, jos vaan onnistuu etukäteen hahmottamaan millä hetkellä mihinkin kannattaa mennä. Tuulien, näkyvyyden, lämpötilan ja lumen laadun suhteen vaatiikin jo paikallistuntemusta ja näiden muuttujien ymmärtämistä jotta optimaalinen laskusuunta löytyy.

  Miinuspuolena on maailman suurimman alueen tehdasmainen tunnelma. Aitoa ja alkuperäistä, kiiretöntä alppimeininkiä täältä ei kannata lähteä etsimään. Alue on myös sen verran laaja, ettei laidalla majoittuessa meinaa kiirettä ehtiä toisen laidan laskumahdollisuuksille. Ruokailu, juomat ja majoitus lienevät myös hinnaltaan Ranskan hiihtokeskusten korkeinta luokkaa.

  Suuren hiihtomaailman varjopuolena saatiin kokea myös omakohtainen suksivarkauden kohteeksi joutuminen. Kuulimme, että vastaavia tapauksia sattuu päivittäin kymmenittäin.

  Val Thorensin Euroopan korkeimmalla sijaitsevaan hiihtokylään saa pujotella autolla pitkän tovin, ja mukaan tarvitaan lumiketjut. Kylä on upealle paikalle rakennettu ja kivasti keskellä hiihtoaluetta. Valitettavasti suurta osaa rakennuksista vaivaa 70-luvun tunkkainen kerrostalomaisuus ja voin kuvitella, ettei majapaikkamme ole ainut missä sisäilma haisee vahvasti homeelle.

  After ski- ja yökerhomahdollisuuksia löytyy ainakin Val Thorensista runsaasti. Kekkerit tuntuivat oleva käynnissä joka päivä. Hyviä ruokapaikkoja on tarjolla rutkasti. Niiden hinnat eivät ole edukkaimmasta päästä, mutta jos kämpiltä löytyy edes minikeittiö, niin kylän ruokakaupoista saa kasattua edulliset evästarpeet.

  Jos on mahdollisuus yhdistää samaan reissuun toinen, aidompi pikkukeskus, saa vertailuun hauskaa kontrastia. Aluetta voi suositella ainakin rinnekilometrinälkäisille laskuahnehtijoille. Ja jos Alpeilla on mahdollisuus vierailla useammin, voi 3 laaksoa olla ainakin yhden ihmetyskäynnin väärti.

  5.1.2016 klo 20.34 #176912

  Kirsti Kalliomäki

  Brides les bains turistitoimistosta nopea vastaus: [email protected]
  Geneven kentältä Altibus to Moutiers station and then to Brides-les-Bains.
  Book Altibus online http://www.altibus.com
  You can follow this link to go to the right page :
  http://www.altibus.com/reservation/horaires.aspx?cp=fr&rt=ALP215&dA=04/01/2016

  11.12.2013 klo 19.35 #23997

  pegee
  Jäsen

  Tänne olisi tarkoitus lähteä Hupellukseen tammikuun alussa. Hyödyllisiä vinkkejä kaivattaisiin lähinnä offareille. Muut lähtijät voisivat tietysti kertoa suunnitelmiaan, että missäpäin aluetta ne parhaat laskut koetaan! Pitää vielä keksi joku hyvä porukka jonka mukaan pääsisi, kun yksin olen lähdössä. En kyllä silti usko, että ainakaan laskuseurasta tällä reissulla pulaa.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Meribel-Mottaret
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>