Vastaa aiheeseen: Piipparit

Foorumit Takamaasto ja lumiturvallisuus Piipparit Vastaa aiheeseen: Piipparit

21.11.2013 klo 23.01 #23178

simovunn
Administrator

Moikka. Halpispiipparia en oman kokemuksen perusteella uskalla suositella.

Tilattiin useampia vuosia sitten porukalla Keski-Eurooppalaisesta verkkokaupasta liian edukkaat piippari-sondi-lapiosetit jokaiselle. Periaatteessa piipparit tekivät sen minkä lupasivat, mutta olivat äärimmäisen epäkäytettäviä ja epävarmoja.

Kaikenlaisia virhetiloja piippasi siinä jos sama henkilö yritti kantaa mukanaan vaikkapa lompakkoa tai kännykkää toisella puolen vartaloa. Kantavuus oli heikko ja suunnan ilmoitus vähän sinne päin. Etsintäkokeiluissa toinen halpispiippari löytyi kyllä, mutta aikaa siinä tuhraantui.

Ja kun sondia pääsi kokeilemaan kovempaan lumeen, niin siitäpä jäi tikun viimeiset palat hankeen. Yksi kerrallaan tajuttiin ettei niiden vekottimien kanssa uskalla takamaastoissa touhuta. Nyt jokaisella halpislaitteen ostajalla taitaa jo olla oikeampi turvalaite.

Itse vaihdoin Ortovoxin harmillisen arvokkaaseen mutta pirun varma- ja nopeatoimiseen piippariin ja kunnon jykevään sondiin. Löytyi suomalaiselta jälleenmyyjältä. En ole ostosta harmitellut. Halpissetin metallinen lapio sentään vielä on käyttökelpoisena aiemmasta hankinnasta.