Vastaa aiheeseen: Hakuba

Etusivu Foorumit Kohteet Japani Hakuba Vastaa aiheeseen: Hakuba

#26264 Vastaus

simovunn
Avainmestari (Keymaster)

Palattiin hiljattain Hakuban visiitiltä. Hienoa lunta ja laskuja tuo laakso tarjosi, ja mahtuipa reilun viikon jaksolle myös aurinkoa.

Japanin ja Hakuban ensikokemuksessa hienointa lumen lisäksi oli kohteen eksoottisuus maastollisesti ja kulttuurillisesti. Ruoka on mainiota, ihmiset erittäin ystävällisiä ja laakson eri hiihtokeskuksen mukavan eri tyyppisiä. Hintatasokin oli jenillä 2014 touhuttaessa varsin kohtuullinen. Monessa keskuksessa hissilippuihin ei muutenkaan mene paljoa rahaa kun hyödyntää randoillessa yksittäin ostettavia nousuja.

Jokaisen keskuksen takamaastoista tuntui löytyvän kelvollista laskua. Cortinaa lukuunottamatta rinteiden lähistön offarit onkin kiellettyä laskumaastoa.

Yleisemmät ja suosituimmat offarireitit löytynee täältä kohtuullisen helposti, mutta opastuksen avulla saavuttaa toki täältäkin parhaat paikat. Yllättävän kova kisa Hakubassa ja etenkin Cortinassa näköjään on jo pehmeästä lumesta. Parin tunnin sisällä hissien avautumisesta on näppärimmin saavutettavat paikat jo koluttu skandinaavisin voimin.

Palvelut ja hiihtoalueet sijaitsevat kuitenkin harmillisen hajallaan ympäri laaksoa, kävelyetäisyydeltä ei paljoa löydy. Kovin eläväistä after ski -tarjontaakaan ei näyttänyt löytyvän, muutamaa aussien aiheuttamaa remuhavaintoa ei voine laskea mukaan.

Mutta mikään ei voita hiihtopäivän jälkeistä onsen-köllöttelyä. Offaripainotteiselle laskijalle Japani on vahvasti kokemisen arvoinen hiihto-osoite.