Vastaa aiheeseen: Iso-Syöte

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Iso-Syöte Vastaa aiheeseen: Iso-Syöte

#184976 Vastaus

teha

Iso-Syöte on perinteikäs paikka, missä tuli jokunen kerta laskettua nuorempana ja uudemmasti taas näin varttuneella iällä.

35-v eli ikämies sarjaan siirtynyt keskus ON aina profiloitunut Oululaisten omaksi, koska matka Rukalle lyheni kummasti ja mäet jopa hieman saivat lisää pituutta.

Aikoinaan Skimbaajassa oli juttu sarja, missä selviteltiin ´80 luvun keskusten ”sweet spotteja” ja Iso-Syötekin pääsi mukaan juttusarjaan, sillä silloin EI aiemmin Vinttureina tunnetuista hisseistä ollut tietoakaan, saati nykyään takarinteiksi nimetyistä mäistä.

No sitten tuli Vintturit ja Lotja, mutta kuten Jansku tuumii, itsekään en tuotta uutta ”turisti-ankkuria” olisi rakentanut vaan parannellut mieluummin olemassa olevia paikkoja ja ”AKTIVOINUT” Lotjan uudestaan, sillä kyseinen ankkuri etu- ja takarinteiden välissä on maannut toimettomana viimeiset 2 kautta, vaikka tolpat ja vaijeri vielä paikoillaan ovatkin..?

No en tokikaan ole alan yrittäjä, saati Syöteen kausarin omistaja, mutta tuntuu oudolta makuuttaa vanhaa ja hyviä rinteitä palvelevaa ankkuria..

Mäen yli visioitua(?) ankkuria tuskin kansallispuisto rajojen vuoksi tulee, mutta toki pikku- ja Iso-syötteet yhdistävä Gondoli olisi varsin mellevä veto, varsinkin, jos linja olisi huipulta huipulle.. =)

4 tai 6 hlön nopea tuoli Etuankkureiden tilalle olisi erinomainen investointi, tällöin kun kapasiteettia voisi säätää tuolien määrällä ja parkkilaskijatkin saisivat ”elpyä” rennosti hississä – samoin kesätoiminta voisi olla kativoitumaan päin, kun parkkiin ja rinnepohjiin voisi tehdä MTB-reitit, jolloin sukset voisi kesän ajaksi vaihtaa fillariin ja kausaria voisi myydä koko vuodeksikin..

Rahalla saa ja hevosella pääsee, onneksi edes pohjoisessa on myös vähän lunta!