Vastaa aiheeseen: Livigno

Etusivu Foorumit Kohteet Italia Livigno Vastaa aiheeseen: Livigno

#184007 Vastaus

simovunn
Ylläpitäjä

Tutustuimme Livignoon St. Moritzista käsin maaliskuun jälkipuoliskolla 2016. Maksullisen tunnelin kautta ajoa tuli noin 1 h 15 min. Hinnakkaan Moritzin jälkeen Livigno tuntui hyvinkin edukkaalta syödä, juoda ja tehdä ostoksia. Livignon laakson verovapaus näkyy myös mukavasti loppuhinnoissa.

Kylä on viihtyisä. Kylän ravintolat ja rinneravintolat jäivät mieleen paitsi asiallisten hintojen, myös makujen ja tunnelman puolesta. Hissit ovat nopeita, moderneja ja kohtuullisen jonottomia.

Miinuspuolena monia alppikohteita vaatimattomammat korkeuserot ja rinteiden lentokenttämäisemmät profiilit. Parkkilaskijalle tarjontaa riittää keskivertoa enemmän.

Livigno kuuluu samaan aurinkoiseen alueeseen kuin St. Moritz, sikäli puuteripäivät ovat harvemmassa. Kylän molemmin puolin sijaitsevat hiihtoalueet ovat myös sen verran tiuhassa rinteitä, että lähioffareita ei ole paljoa tarjolla. Hieman pidemmältä näytti joitakin lupaavia reittejä löytyvän.

Hinta-laatusuhteeltaan Livigno on hyvinkin suositeltava kohde ainakin punaisten rinteiden ystäville. Täysimittaiset rinteet kun ovat Livignossa pääosin punaisia.