Vastaa aiheeseen: Lyngen

Etusivu Foorumit Kohteet Ruotsi ja Norja Lyngen Vastaa aiheeseen: Lyngen

#69930 Vastaus

simovunn
Avainmestari (Keymaster)

Lyngen-poikuus meni pääsiäisenä 2015. Kokemus oli sen verran voimakas, että samaa on saatava lisää.

Näkymässä yhdistyy kaksi vaikuttavinta elementtiä: meri ja vuoret. Eikä mitkä tahansa vuoret, vaan Alppien veroiset ja kokoiset. Niiden profiilit on vieläpä hyvin otollisia hiihtelyhommille. Lyngenin Alpit ei siis ole mikään Alppien minikokoinen pohjolan serkku, vaan täysiveroinen haastaja mitä omin voimin noustuun off-pistehiihtoon tulee.

Alue on suuri, ja laskureittejä loputtomasti. Vaikka alueen suosio nousee, on omille jäljille varmasti tilaa. Suosio näkyy ainakin siinä, että kovimpaan sesonkiaikaan pääsiäisestä vappuun ei majoitusta ole helppo löytää enää viime tingassa. Matkailuautolla homma toimi ainakin näppärästi ilman majoituspulmia.

Ensimmäisellä kerralla kannattaa vähintään hankkia Ski touring in Troms -opaskirja, jossa on melko tarkat kuvaukset reiteistä, niiden haastavuudesta ja aloituspaikasta. Alueen tunteva opas on vielä parempi lisä.

Miinuspuolena on myös alueen oikukkaat säät. Kannattaa varata sen verran pidempi reissu, että laskemaan ehtii riittävästi vaikka sään vuoksi tulisikin muutama välipäivä.