Vastaa aiheeseen: Myoko Kogen

Etusivu Foorumit Kohteet Japani Myoko Kogen Vastaa aiheeseen: Myoko Kogen

#174703 Vastaus

simovunn
Avainmestari (Keymaster)

Myoko oli hieno, vaikkakin jonkinmoinen väliinputoaja kolmesta kokeilemastani japanilaiskohteesta. Syynä voi olla sekin, että laajemmilla Akakura ja Ikenotaira -alueilla vietettyihin päiviin osui huonompi lumi. Ja sen sijaan Myokon kyljessä olevaan pieneen Seki Onseniin sattui kaikkien aikojen ylitsevuotavin puuteritulva.

Seki Onsen sopii nimenomaan niihin lumisimpiin ja näkyvyydeltään heikompiin päiviin, jolloin ylemmissä osissa ei meinaa suunnistaminen tai laskulinjojen hahmottaminen onnistua.

Akakura Kankon yläosan hienot laskumaastot saavuttaa noin tunnin haikkauksella. Paikkoja alastuloon on melko paljon, mutta suosiokin on kohtuullisen suuri. Yleensäkin Myokossa tuntui olevan vähemmän lumikilpailua kuin ruuhkaisemmassa Hakubassa. Silti enemmän kuin esimerkiksi melko lähellä sijaitsevassa Nozawa Onsenissa. Nozawassa myös hiihtokylä on paljon viehättävämpi. Siksi alue kannattaa käydä Myokon reissulla tarkistamassa ainakin päiväreissuna.

Majapaikoista vuoren rinteessä sijaitseva Tsubame Highland Lodge on ehdottoman suositeltava paikka. Kylän afterskit joutuu jättämään silloin väliin ellei halua taksilla ajella vuorelle. Välillä lumi tukkii myös tien Highland Lodgelle, joten liikennöintimahdollisuus ei ole aina taattu paitsi suksilla. Ruoan taso ja tunnelma on lodgessa niin korkealla, että Myokon kylästä ei jää kaipaamaan välttämättä mitään.