Vastaa aiheeseen: Pyhä

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Pyhä Vastaa aiheeseen: Pyhä

#189254 Vastaus

S.P.

Pyhän tilanne ei ole laskettelijan kannalta likimainkaan niin auvoinen kuin tämä ilmeisen vanha arvostelu antaa ymmärtää:

Huttu-Ukko on ollut hoitamatta viimeiset 3 tai 4 talvea ja on täysin laskukelvoton. Markkinoinnissa tätä kutsutaan ”luonnonlumirinteeksi”.

Kultakeron hissi on aiempina vuosina ollut toiminnassa silloin tällöin ilmeisen näytösluonteisesti. Nyt (2017) sieltä on tuolitkin irroitettu ja arvelen, että tuo legendaarinen hissivanhus on päästetty lopullisesti eläkkeelle. Tämä on todella sääli, sillä Kultakeron rinteelle on surkea pääsy koska paluu takaisin huipulle edellyttää perherinteen hitaan ankkurin ja siirtymäreitin käyttöä jotta pääsee päähissille.

Kilpalaskijat ovat varanneet Piste Palanderin. Tänäkin vuonna esim. Baltic Cup koko maaliskuun myöhempi puolisko. Koko rinne suljettu mattimeikäläisiltä. Eikä siinä edes vielä kaikki, saavat tehdä harjoitusratojaan muillekin rinteille, mukaanlukien joskus pohjoisrinteiden jyrkkään loppuosaan. Heille saatetaan myös avata hissit jo virallisia aikoja aiemmin jolloin kun itse pääsee rinteeseen viralliseen aikaan, on ne jo raavittu teräville viilloille.

Normaalilaskijalle Pyhällä on siis oikeasti 2 hissiä: Pohjoisrinteen ankkuri ja päärinteiden tuoli. Päärinteiden vanha tuoli ja ankkurinpätkä ovat aivan turhia koska iso tuolihissi korvaa ne täysin ja tästä syystä ne eivät ole juuri joskaan käytössäkään.

On sääli kuinka Kultakeron puoli rinteistä on jätetty lähes täysin käyttämättömäksi potentiaaliksi hoitamattomuuden ja hissittömuuden vuoksi.