Vastaa aiheeseen: Ruka

Etusivu Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Ruka Vastaa aiheeseen: Ruka

#45747 Vastaus

Teha

Kuten Mari tuossa aiemmin tuumii – ”kuitenkin kiva paikka lasten kanssa”..

Suomen hiihtokeskusten ”Mersu” – ei kuitenkaan S-sarjalainen (ISO) vaan paremminkin varusteltu A-sarjalainen. Rinteiden korkeuserot ja pituudet eivät Himosta kummempia ole kuin muutamassa loivemmassa mäessä ja löytyyhän Himokseltakin 2 pitkää siirtymää, jos loivaa mäkeä tykkää laskea. Valikoimaa ja erikoissuorituspaikkoja toki löytyy kaikille ja paikat ovat aina Tip Top, mutta itse tykkäisin enemmän, JOS kaikki olisi pykälää suurempaa (korkeuseort 250-300 m ja rinnepituudet 1000-1500 m).

Muissa puitteissa Ruka lieneekin sitten Suomen ykköstasoa, kun ison maailman opein (EcoSign) paikka on viime aikoina uudelleen suunniteltu. Vaikka keskuksen keskusta onkin toimiva ja Uusi 6-hön Vuosselin tuoli tehokas, olisi hissin mukana kannattanut pyytää myös ”jonotus”-ohjeet.

Vuosselin 6-hlön tuolin jonot on nimittäin sellaista kärsimystä, että samaa ei kovin usein omalle kohdalleen toivo – tässä myös suurin syy välttää koko keskusta, vaikka omat lemppari mäet ovatkin toisaalla, Kelo ja Pessari.

Uusi Bistron edustalle pykätty lasten/harjoittelu alue on toki niin mainio, että oman juniorin laskemisen vuoksi tulee varmaan taas täälläkin poikettua.

Menestys tuo uutta menestystä, mutta Rukalla väkeä käy jo nyt siinä määrin paljon, että ajoittain sesonkien hurlumhei ja jonottaminen alkaa käydä sietämättömäksi.

Omassa kalenterissa parhaimmillaan OFF-Sesonkien aikaan tammikuussa ja Pääsiäisen jälkeen.