Yleinen

Sateenkaari ja putskua Zillertalissa

Julkaistu: 05.4.2016

Sateenkaari ja putskua Zillertalissa

Tässä toinenkin lokimerkintä helmikuulta. Putskua ja sateenkaari tosiaankin. Lauantai 20. päivä oli ylläripyydapäivä. Ne on kivoja ne. 20-30 senttia kevyttä putikkaa kovan pohjan päällä ja aurinko paistoi kevyen yläpilven läpi.

Pari kuvaa Kaltenbachin perusoffeilta puiden suojista:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

img
img
img
img

Kokeiltiin jopa pieniä ilmoja:

img
img

Alunperin meidän ryhmän piti viettää päivä parkissa, joten osa porukasta meni ylläripyydan perään sitten kapeilla parkkisuksilla. Minäkin kokeilin niilla laskea pari rundia, eikä se niin hankalaa ollut kevyessä lumessa. Tässä vähän POV-videota:

Video: Ylläripyydaa Zillertalissa

Sunnuntaina lämpötila ampaisi sitten kesälukemille ja näimme komean sateenkaaren rinteiltä käsin. Enpä moista ole aiemmin nähnyt vaikka hiihtopäiviä on viimeisen 25 vuoden aikana tullut varmaan jo tuhannen verran:

Lumiturvallisuuden kannalta tilanne oli selvä: vyöryvaara 4 ja vakava riski korkean lämpötilan, uuden lumen, kovan pohjan ja sen alla olevien heikkojen kerrosten vuoksi. Kun nämä merkit näkee, tietää ettei offareille ole asiaa:

img
img

Sen sijaan kesähiihto rinteitä pitkin alas laaksoon oli ihan mukavaa. Loskaa, hikeä ja T-paitoja.

Jälleen kerran hyvä viikonloppu soturille.

-Mikko