Piipparit

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  anttihurskainen 4 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #23175 Vastaus

  Eetu
  Jäsen

  Moikka! onko kellään vinkkejä piipparin hankintaan? mistä esim. hintaerot syntyvät? mistäs kannattaa ostaa? Kaikenlaiset kokemukset tervetullutta palautetta.

  #23178 Vastaus

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Moikka. Halpispiipparia en oman kokemuksen perusteella uskalla suositella.

  Tilattiin useampia vuosia sitten porukalla Keski-Eurooppalaisesta verkkokaupasta liian edukkaat piippari-sondi-lapiosetit jokaiselle. Periaatteessa piipparit tekivät sen minkä lupasivat, mutta olivat äärimmäisen epäkäytettäviä ja epävarmoja.

  Kaikenlaisia virhetiloja piippasi siinä jos sama henkilö yritti kantaa mukanaan vaikkapa lompakkoa tai kännykkää toisella puolen vartaloa. Kantavuus oli heikko ja suunnan ilmoitus vähän sinne päin. Etsintäkokeiluissa toinen halpispiippari löytyi kyllä, mutta aikaa siinä tuhraantui.

  Ja kun sondia pääsi kokeilemaan kovempaan lumeen, niin siitäpä jäi tikun viimeiset palat hankeen. Yksi kerrallaan tajuttiin ettei niiden vekottimien kanssa uskalla takamaastoissa touhuta. Nyt jokaisella halpislaitteen ostajalla taitaa jo olla oikeampi turvalaite.

  Itse vaihdoin Ortovoxin harmillisen arvokkaaseen mutta pirun varma- ja nopeatoimiseen piippariin ja kunnon jykevään sondiin. Löytyi suomalaiselta jälleenmyyjältä. En ole ostosta harmitellut. Halpissetin metallinen lapio sentään vielä on käyttökelpoisena aiemmasta hankinnasta.

  #23223 Vastaus

  Moi, hyviä pointteja Simolta.

  Ohessa omia ajatuksia:
  • Osta itsellesi sopiva (helppokäyttöinen) malli.
  • Nykyaikaisten piipparien käyttö on lähtökohtaisesti helppoa mallista riippumatta.
  • Myös kalliimmat piipparit sekoilevat kännyköistä. Myös muut elektroniset laitteet, kuten GoPro saattavat aiheuttaa ongelmia.
  • Harjoittele piipparin käyttöä, jotta tunnet sen riittävän hyvin. Kertaa säännöllisesti.
  • Hanki myös lapio ja sondi.
  • Opettele myös lapioimaan ja sondaamaan. Sondin tehokas käyttö vaatii harjoittelua. Harjoittele lapiointia ja testaa omaa lapiota. Muovinen ”lapa” rikkoutuu todella helposti. Metallisenkin lapion muoviset kahvat ja muut osat pettävät joskus. Jos suuntaat rinteiden ulkopuolelle, niin pidä itsesi kunnossa. Lapioiminen on raskasta työtä.
  • Vaadi, että myös laskukavereillasi on tarvittavat välineet. Harjoitelkaa niiden käyttöä ja toimintaa yhdessä. Luokaa vakiotavat ja käytännöt.
  • Mene kurssille ja opettele lisää. Perehdy turvalliseen liikkumiseen merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

  • tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 7 kuukautta sitten  anttihurskainen.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Piipparit
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">