Vastaa aiheeseen: Hakuba

Etusivu Foorumit Kohteet Japani Hakuba Vastaa aiheeseen: Hakuba

#27088 Vastaus

Johannes

Olen asunut Japanissa kohta 10 vuotta ja aika lailla on tullut laskettua. Tässä pari vinkkiä.

Jos haluaa päästä pöllyttämään puuteria ilman että pitää kiivetä niin pääsaarella Nozawa Onsen on ehkä paras paikka. Siellä on paljon offareita ja vaikka ovat periaattessa kiellettyä niin sinne saa kuitenkin mennä. Offarit on jyrkkiä ja kokonaan harvassa metsässä. Lunta sataa enemmän kuin Hakubassa, joka on toisella puolella Naganon lääniä. Plussa on mainiot yleiset onsenin sielä täällä kaupunkia.

Toinen hyvä paikka on pääsaaren pohjoisessa Aomorissa oleva Hakkoda. Sielä sataa Japanin hiihtokohteista eniten lunta. Paikassa on vain ysi kabiini mutta sieltä pääsee lähes joka suuntaan vuorta ja sitten taas liruttelemaan takaisin hissille. Pienellä haikkauksella pääse viel paremmille paikoille.

Jos haluaa todella hyvää lunta ja hieman lopivempaa maastoa niin Niseko on oikea paikka. Offarit ovat loivempia kuin Naganossa mutta koska lumi on todella kevyttä niin se haittaa. Nisekossa pääsee suurimmalla todennäköisyydellä pöllyttämään kunnon offaria.

Jos oot pikareissulla Tokiossa ja aikaa hiihtoon on vain päivä tai kaksi niin sitten luotijunalla Niigatan läänin Echigo Yazawaan (noin tunti Tokiosta) ja sieltä bussilla Naebaan tai Kaguraan. Kummasakin tulee lunta paljon ja ihan OK offareita on.

Jos siten haluaa kiipeillä niin paikkoja on aivan rajattomasti. Naganon toisella puolella on Toyaman lääni. Puolet Japanin alpeista kuuluu Naganolle ja toinen puoli Toyamalle. Sielä sataa tajuttomasti lunta. Hiihtokohteen ovat alhalla mutta kiipeämällä pääsee loistopaikoilla. Miinusta on lumivyöryherkkyys ja ajoittainen kova tuuli. No kova tuuli on ongelma koko Japanissa ajoittain. Toyamssa voi hiitää myös alkukesästä.

Hokkaidolla on myös Asahikawan lähellä mainioita paikkoja kiipeämiseen. Furanon kohteesta pääsee alun hissillä ja siten loput lihaksilla.

Japanissa on tajuttomasti pieniä hiihtokohteita joissa aika monet yllättää. Toisin kun suuret niissä ei ole ulkomaalaisia ja siten puuteria saa pöllyttää aika rauhassa. Yksi tällainen on Hyogon läänissä oleva Hachi kita. Lunta sataa paljon ja offarit ovat kuin itselle varattuja.

Japanilla on oma Haute Route joka menee japanin pohjoisalpeilla ja sen vaeltamiseen menee 4-6 päivää. Hiihdollisesti ei ole vaativat mutta kiipeillä saa kunnolla.

Kun hiihtokausi alkaa olla pulkassa toukokuun alussa on aika suunnistaa Fujin reiteille. Mukavassa kevätauringossa voi kiivetä 1600 metriä ja olla aivan yksin (tai kaverin kanssa). Ylellisyys johon ei muualla Japanissa pääse. Ylhäältä on mainiot näköalat ja alas lojottelu on hauskaa. Sitten onseniin (kuuma kylpy) ja takaisin kotiin.

Jokaisella pääsaarella on tullu hiihdettyä tosin Kyushu ja Shikoku ovat paikkoja johon ei kannata mennä hiihdon takia.

Japani on mainio paikka hiihtää. Hiihdon lisäksi täällä on mainiot kesähaikkaulupaikat, surffimestata ja oma trooppinen saaristo, Okinawa, jossa on mainio sukeltaa ja snorklata.