Vastaa aiheeseen: Himos

Etusivu Foorumit Kohteet Keski-Suomi Himos Vastaa aiheeseen: Himos

#178160 Vastaus

Jeba

Leveysasteisiin nähden ison keskuksen mittasuhteet. Paljon laskettavaa ja rinteet poikkeksetta hyvässä kunnossa. Rinneverkoston läpikoluamiseen saa tuhrattua useammankin tunnin.

Sen sijaan palvelut eivät ole sitä tasoa, mitä tämäntyyppiseltä, ski-resorttina itseään mainostavalta paikalta, odotetaan. Rinneravintolat ovat suorastaan surkeita. Pari hampurilaisaterioihin keskittyvää, ahdasta kuppilaa, jossa jonottamisen jälkeen saat pupeltaa ylihintaista hampparia yleensä seisten. Jos onnistut saamaan paikan pirttipöydän päästä, niin samassa pöydässä saattaa olla lapsiperhe syömässä omia eväitään. Ollaan yleensä aikuisporukalla liikkeellä ja tykätään käydä laskettelun lomassa oluella ja snapseilla. Tähän tarkoitukseen lähin paikka löytyy taksimatkan päästä rinteistä.

Himos on hyvä paikka niin kauan, kun kysymys on vain laskettelusta. Hiihtokeskustunnelmaa (vrt. Levi, Ruka, Tahko) täältä on turha hakea. Siinä mielessä ikävää, koska potentiaalia olisi rakentaa paikasta se ”Keski-Suomen Levi”. After-skitä löytyy kyllä Himosareenalta viikonlppuisin, mutta ne kekkerit alkvat puolilta öin. Laskettelija on siinä vaiheessa jo kotona tai mökissä nukkumassa ja valmistautumassa seuraavan laskupäivään.