Vastaa aiheeseen: Mayrhofen

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Mayrhofen Vastaa aiheeseen: Mayrhofen

#38793 Vastaus

Alpit aina toimii

Mayrhofen eli Mäyrähovi on itselleni hieman ristiriitainen paikka. Toisaalta siellä on useita hienoja yksittäisiä alueita, mutta harmillisesti ne eivät linkity hissein yhteen. Ruuhkaiset skibussit eivät ole suosikkejani, eikä pienien pätkien autoilukaan aamuisin innosta mono/kenkävaihtojumppaan varsinkaan kun kuskilta jää silloin ala-aseman afterskit väliin.

Jokaisella hiihtoalueellta on kyllä omat hienoutensa. Hintertux auttaa jatkamaan kautta ja mahdollistaa vaikka kesähiihdon, mutta vaatii korkeutensa vuoksi tyynempää ja näkyvämpää keliä. Rastkogel ja Eggalm olivat mukavia sekä rinteiltään että offareiltaan. Tilaa löytyi, eikä rinteiden ulkopuolella ollut kovaa kilpailua koskemattomasta lumesta.

Penken on alueista laajin, mutta ruuhkaisin. 150 er -hissin alla on hyviä laskupaikkoja, mutta ne on äkkiä puhki lanattu. Gerlos -suunnalla kannattaa käydä etenkin offpistepaikkoja katsastamassa.

Mayrhofenin keskustassa oli vähän liiankin räyhäkästä afterski-meininkiä. Pahimmassa nousutunnelmassa pullot lentelivät täyteen ahdetussa jättiteltassa. Kaikkiaan kylä saa ihan hyvät pisteet, vaikka paluun joutuukin useimmiten tekemään hissillä. Mayrhofen sijaitsee niin matalalla, että lumiraja on usein vasta pari sataa metriä ylempänä.

Ps. Pasi, en ole ainakaan nähnyt vuokraamoa josta laskuasu löytyisi. Olisi kyllä etenkin Hitertuxin kesävisiiteille mukavasti tavaramäärää vähentävä mahdollisuus