kamahifistely

Villasukkaluistelu on hieno laji, mutta keskityn nyt kuitenkin lumilautailuun

Julkaistu: 13.1.2020

Meidän kotona talven tulon huomaa viimeistään siitä, että villasukilla kulkeminen muuttuu extremelajiksi liukkausolosuhteiden vuoksi. Vaikka kuinka yrittää imuroida laudan huollon jälkeen, siklatuista voideputuista jää turhan hyvät luisto-ominaisuudet myös lattioihin.Lähivuosina ollaan alettu siklaamaan voiteet yleensä vasta parkkipaikalla, mikä on vähentänyt ongelmaa, mutta nyt kun Late pohjusti uuden lautansa kylppärissä, meinasin yhden päivän aikana vetästä kolmesti kumoon ihan tavallisillakin sukilla. Kun mun lauta tuli, päätin turvallisuushakuisuudessani (tai laiskuuksissani) viedä sen muualle pohjustukseen. Päätinpä vielä ottaa uunivoitelun, ihan vaan koska en oo ikinä kokeillut mitä sellainen laudalle tekee. Siinä väline voidellaan ja pidetään sitten useita tunteja miedossa lämmössä (sanoikohan huollon tyyppi että 59 astetta?), jolloin voide imeytyy paremmin huokosiin. Voitelun hyödyistä keston suhteen en vielä voi sanoa mitään, mutta hullun luistava siitä tuli. Siis todella luistava, ja mä sentään oon tottunut laskemaan voidellulla laudalla, niin eron silti huomasi.

Oon nyt kaksi kertaa käynyt laskemassa uudella laudalla ja on just sen tuntunen kuin pitikin.Ekalla kertaa tuntui jopa liian hyvältä, sillä oli aivan sairas ruuhka ja oma kärsivällisyys venailla vuoroa ihan nolla kun halusi vaan laskea. Kun lähdin lautakauppaan, halusin vähän isomman laudan (sekä pidemmän että leveemmän) että enemmän napakkuutta ja camberimaisia laskuominaisuuksia. Uus lauta tuntuukin paljon terävämmältä laskea, mutta myös tosi kevyeltä hyppiessä. Mitään Talman streettiä kummempaa en ole sillä vielä laskenut, mutta toivottavasti pääsee jossain vaiheessa testaamaan muissakin olosuhteissa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Menin vielä vähän spontaanisti ostamaan myös uudet kengät, kun entiset on koko kauden tuntunut ärsyttävästi hintsusti pieniltä. Vähän oli kynnys ostaa puol numeroa isommat kengät, kun edelliset olin ostanut viime keväänä, mutta vaihdoin samalla merkkiä (Salomonista Nitroon), joten oli sitten muitakin muutoksia kuin pelkkä koko. Uudet kengät tuntuu jalassa joltain pumpulitossuilta paitsi laskuominaisuuksiltaan, jotka puolestaan on viis kautta viis, eli ehkä näillä mukavuudenhaluleveleillä kannatti tehdä moinen sijoitus.

 

Avainsanat:
,