kamahifistely, lumilautailu

Voisiko lumilautailija omistaa vain sata tavaraa?

Julkaistu: 15.4.2018

Nykyään on aika paljon puhetta tavaramääristä. Itselläni ei ole tarvetta konmaritukseen, sillä en tykkää edes tarpeellisen tavaran ostamisesta puhumattakaan turhan tavaran hamstraamisesta. Mutta sitten kun mennään nextille levelille, kuten esimerkiksi sadan tavaran omistamiseen, oon miettinyt että mulla tulee se tavaramäärä täyteen jo pelkästä harrastuskamasta. Ja niistä luopuminen ei tuottaisi mulle minkäänasteista tyydytystä, ei vaikka kuinka olisi loput tavarat värijärjestyksessä tilavissa kaapeissa.

Koska alkaa olla aika pakata laskukamat joka tapauksessa pois silmistä, päätin laskea, kuinka monta lumilautailuun liittyvää tavaraa omistan. Tämän laskelmanhan voi tehdä hyvin erilaisilla rajauksilla, mutta pyrin laskemaan mukaan tavarat, jotka minulla on, koska tarvitsen/olen joskus hankkinut ne päätarkoituksena lumilautailun harrastaminen. Käytän toki vaikkapa ristipäätä siteiden laittoon, mutta minulla olisi sellainen joka tapauksessa, joten en laske sitä mukaan. Minulla on untuvatakki, jota käytän välillä muutenkin, mutta olen ostanut sen offareille taukotakiksi ja niistä ominaisuuksista maksanut enemmän rahaa kuin kaupunkivaatteesta, joten sen lasken mukaan. Lisäksi en laske vaikkapa kypärää ja kypäräpussia erillisiksi. Lisäksi en käytännössä omista näistä kaikkia itse, esimerkiksi lautabägi ja voitelukamat ovat Laurin, mutta minulla on ollut sellaiset ennen kuin muutimme saman katon alle, olen vain myynyt omani tarpeettomina tuplakappaleina.

Tällä tavoin laskin omistan 67 lumilautailuun liittyvää asiaa. Ilman offarikamoja minulla on 42 asiaa ja offarikamoja siihen määrällisesti 9 mutta tilaahan ne vie merkittävästi. Loput 15 asiaa on turhia, osa harmittomia ja osa sellaisia, mistä voisi hankkiutua eroon.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Laskuvarusteita:

Lauta
Siteet
Kengät
Lautabägi
Hanskat
Paksummat kintaat
Kypärä
Kypärän aluspipo
Gogglet
Lautapussi
Tukeva polvituki
Kevyet polvituet
Selkäpanssari
4 Hissikortit
Takki
Goretakki
Tekninen ruutupaita
4 laskusukat
5 merinovillakerrastovaatetta
3 Kauluria (eripaksuisia)
Paksummat laskuhousut
Kevyemmät laskuhousut
Kenkäkuivain
Voitelutelineet
Sikli
Huoltopussukka
Rauta
Voiteet
Lautalukko
Kypärän vaihtopehmusteita pussi

Offarivarusteita:

Putskulauta
Piippari
Sondi
Lapio
Reppu
Lumikengät
Sauvat
Radiopuhelimet
Untsikka

Ja sitten tämä kyseenalainen osasto:

Vanha kypärä (koska se ei varsinaisesti ole rikki, vaan huononmallinen)
Edelliset siteet (menossa ehkä veljelle jos muistais hoitaa asian)
Vanhat hanskat (vara)
Vanhat kintaat (vara)
5 muuta kerrastovaatetta, joita en juuri käytä
Kolmannet laskuhousut, vaihtelu virkistää ja ostettu kaverilta käytettynä
2 vanhoja goggleja
Cortinan hissilippukotelo (jos joskus vielä Japaniin…)
Jojo (olisko jossain vielä tarve!)
Karkuremmi

IMG_2132m

Roinaa lojumassa. Kuva Lauri

Kun googletti sadan tavaran haasteen, vastaan tuli pääosin haasteita, että luopuisi sadasta tavarasta. Itselläni siinä ei olisi mitään järkeä (jos nyt puhun siis koko omistamastani tavaramäärästä, alle sadasta ei toki sataa edes pysty vähentämään), koska en ole missään vaiheessa täyttänyt kaappejani tavaralla mitä en tarvi. Lisäksi se itsessään, että tavaran saa pois omista kaapeista, ei ole ympäristöteko. Toki juuri nuo muutamat tavarat – kypärä, siteet ja gogglet -jotka on jo saaneet korvaajat, pitäisi laittaa uusiin koteihin, missä ne olisivat käytössä.

Sadan tavaran kanssa eläminen tähän laskukamppeeseen silti aika hyvin kaatuisi, sillä vaikka hankkiutuisin tuosta ylimääräisestä kamasta eroon, 51 olisi mittarissa jo pelkistä laskuvarusteista. Siinä jäisi aika vähän muuta tavaraa.

Toisaalta myös kappaleiden määrä on sinänsä epäoleellista, koska vaikka minulla olisi vaan yksi hissikortti (joka on mahdotonta tässä keydata/access/snowcard -hiihtokeskusten maassa), säästyvällä tilalla ei tee mitään. Yhdet lumikengät vähemmän niin siitä jo tulisi tilaa! Lisäksi tavaroiden merkitys ei ole pelkkä käyttötarkoitus. Varmaan pärjäisin yksilläkin sukilla, mutta olisiko vielä reissuseuraa jatkossa?

Onkohan tämä perusmäärä laskukamaa nurkissa? Puolitatko vai tuplaatko omalla tavaramäärälläsi?

Avainsanat: