Vastaa aiheeseen: Zell am See

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Zell am See Vastaa aiheeseen: Zell am See

#36068 Vastaus

simovunn
Avainmestari (Keymaster)

Kaprunin kylä ja Kitzsteinhornin jäätikkö testattu pääsiäisen aikoihin. Loppukeväästä Zell am Seen ja Maiskogelin matalampana sijaitsevat hiihtoalueet olivat jo suljettuna. Kylässä olikin melko kesäinen tunnelma, mutta jäätiköllä vielä hiihtokelit parhaimmillaan.

Kaprun sijaitsee näppärän matkan päässä kaikista kolmesta erillisestä hiihtoalueesta. Kylää voi sanoa viihtyisäksi, ja ravintola- sekä palvelutarjonnaltaan kattavaksi. Hiihtobussit vievät vartissa jäätikölle nostaville hisseille.

Kitzsteinhornin hiihtoalue vaikuttaa sopivat etenkin rinne- ja parkkilaskuun. Ennen kaikkea keskitason laskijoille. Snow park on sen sijaan todella monipuolinen ja siellä on kymmeniä kikkailupaikkoja eri tasoisille jibbailijoille.

Offari-intoilijoille Kitzsteinhorn ei ole aivan kärkitason paikka. Merkityt reitit on toki maastoltaan mukavia, mutta niiden kooltaan rajalliset alueet on kaluttu nopeasti puhki lumisateen jälkeen. Nousukarvoilla ja opastuksella takamaastoista löytyisi varmasti touhuamista kokeneemmille, mutta hissivetoiseen offarilaskemiseen ei hirveästi omia koskemattomia reittejä löytyne.

Alueen kokonaisuus lienee parhaimmillaan tammi-helmikuussa, jolloin kaikki kolme hiihtoaluetta ovat avoinna. Tosin silloin jäätiköllä voi olla turhan vilpoisaa.

Zell am Seen järvimaisema on näkemisen arvoinen.