Yleinen

Another Kaunertal opening

Julkaistu: 16.10.2017

Another Kaunertal opening

Kaunertalin jäätiköllä vietetään avajaisia aina lokakuussa. Tällä kertaa lämpötila oli helteinen, mutta ainakin aurinko paistoi. Lunta ei lämmöstä johtuen näkynyt jäätikön ulkopuolella.

img

Mainos
Mainos

Myös itse jäätikkö näytti sulavan helteessä.

img

Jollakin taikakeinolla Kaunertalin keskus oli saanut rinteitä auki melkein ala-asemalle saakka. Lunta on täytynyt olla varastoituna viime kaudelta. Uskomaton temppu, mutta maisema näyttää karulta erämaalta, ja lumen seassa on tietenkin aika paljon kiven murikoita.

img
img

Kun ilma on +12C lämmintä 3000 metrin korkeudessa, ei ole vaikea arvata, miten lumi on saatu pysymään rinteissä: lumi on sitkunut muovikuorten alla kesän yli ja levitetty koneilla rinteille. Näky ei ole kaunis.

img
img

Mutta Kaunertalin avajaiset ovat lähinnä aurinkoa ja parkkihiihtoa sekä tietty sivuohjelmaa skeittirampista reilikisoihin, välinetestaukseen ja bileisiin. Sää ei ollut kylmä, mutta kyllä auringossa kelpasi!

img

Kaunertalin syysparkki on pitkä! Lumi ja muodot on varmasti valmisteltu jo edellisenä talvena. Reilusti toista kymmentä obstaakkelia kertyy yhdelle laskulle!

Myös Kaunertalin laakson tekojärvi oli ensimmäistä kertaa minun silmieni edessä täynnä vettä. Mieluummin näin, sillä kuiva ja syvä tekojärvi on ollut aika lohduton näky.

img

Missä olet, talvi? Vuoret kaipaa kylmää ja lunta!

-Mikko

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *