Uncategorized

Kausi pakettiin I: Kiinnostaako bloggaaminen?

Julkaistu: 30.4.2014

Huomenna alkavan toukokuun kunniaksi alkaa hiljalleen olla aika panna kulunut kausi pakettiin. Monet Etelä-Suomen keskuksista ovat jo olleet suljettuina iät ja ajat, mutta Lapissa laskettelukausi jatkunee vielä ainakin viikon. Koska en ole matkustamassa pohjoiseen, kokoan nyt kamppeeni odottamaan ensi kautta. Niin joutunevat täällä tekemään monet muutkin, sillä jopa Kauniaisissa alkaa olla liian vähän lunta. Vielä toissapäivänä joukko urhoollisia junioreita tosin vielä laski rinteen jäljellä olleilla lumilla.

Suuria odotuksia, ansaittuja kiitoksia

Odotukseni tätä kautta kohtaan olivat syksyllä korkealla, olihan edeltävä kausi ollut hieno ja luminen. Tiedossa oli niin hiihtokoulua, laskemista lähikeskuksissa kuin mukava Itävallan-matka maaliskuussa koko perheen voimin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Syksyn SkiExpo-messuille lähdimme oikeastaan vain katselemaan, koska talven matka oli jo tilattuna eikä varustehankintoihinkaan ollut juuri tarvetta katselemaan. Varsin paljon kaikenlaista mielenkiintoista messuilla oli tarjolla. Jälkeenpäin ajateltuna kohokohta oli kuitenkin vierailu Lumipallon pisteessä. Muutaman kerran Lumipallon sivustolla vierailleena ajattelin pistäytyä nopeasti vilkaisemassa, millaisin ajatuksin lähinnä nettimaailmassa toimivan yrityksen väki on itsensä messuille punnertanut. Yllättäen edessäni seisoi herrasmies (epäilemättä Lumipallon Antti), jolla oli suora kysymys: ”Kiinnostaako bloggaaminen?” ”No, ei takuulla kiinnosta”, ajattelin, mutta muutaman minuutin asiaa mietittyäni aloin tulla toisiin ajatuksiin: ”Kun kerran työksenikin askartelen tekstien parissa, miksen kirjoittaisi itsekin jotain mukavasta harrastuksestani?” Niinpä ilman mitään suuria ajatuksia perustin tämän blogin jo samana iltana – enkä ole päätöstäni joutunut katumaan. Jo ensimmäisellä kaudella blogini vei minut moniin paikkoihin, joihin en olisi voinut kuvitellakaan näin pian päätyväni. Haluankin tässä esittää myös Lumipallolle kiitokseni unohtumattomasta kaudesta!

Werneriä ja vesisadetta

Seuraava kauden alkua edeltänyt koitos oli tyttären ilmoittaminen Kauniaisiin Wernerin hiihtokouluun. Ilmoittautumistilaisuus, josta kirjoitin erillisen blogikirjoituksen, oli tapaus sinänsä. Vaikka paikalla oli väkeä kuin vappumarkkinoilla, kaikki halukkaat ilmeisesti pääsivät haluamilleen kursseille. Ainakin kävi hyvin ilmi, ettei nuorista laskettelun harrastajista ole Etelä-Suomessa pulaa.

Hiihtokoulun ilmoittautumistilaisuudessa riitti väkeä.

Kun ensimmäiset pakkasjaksot viimein saapuivat marras-joulukuun vaihteessa, kävin muutamaan otteeseen seuraamassa kotirinteeni lumetuksen edistymistä. Hyvältä kaikki näyttikin, kunnes yllättäen saapunut uusi lämpöaalto sotki tilanteen. Niin Kauniainen kuin Swinghill jäivät vielä avaamatta. Sen sijaan Vihdissä ja Talmassa asiat saatiin sellaiselle mallille, että laskuhaluiset pääsivät kokeilemaan rinteitä.

Ensilumetusta Kauniaisissa 29.11.

Tappioita ja voittoja

Avasin tyttäreni kanssa laskukauden Talmassa 4.12. Muutaman mukavan laskukerran jälkeen Talmankin rinteet alkoivat valitettavasti kärsiä lämmöstä niin, että keskus joutui sulkemaan ovensa uusia pakkasia odoteltaessa. Joulun aikaan koko Etelä-Suomen laskukauden todellinen alkaminen näytti kovin epävarmalta, kun sääennusteet tarjosivat viikosta toiseen vain plussakelejä. Mukavaa piristystä joulun ja parempien säiden odotukseen kuitenkin tarjosi Mankkaan Suksihuollon kuvakilpailu, josta tyttäreni voitti hienot laskettelulasit ja pipon.

Talmassa laskettiin varsin vaihtelevissa oloissa.

Kohti Kolia ja uutta vuotta

Vuoden viimeiset ja lupauksia herättäneet laskut kävimme laskemassa Kolilla. Pohjois-Karjalassa luonnonlunta oli vielä jäljellä hieman, vaikka lämpötila oli sielläkin plussan puolella. Komeissa vaaramaisemissa oli yllättävän vähän laskijoita, ja nautimme laskemisesta koko pitkän mutta sumuisen päivän.

Koli oli mukavan luminen poikkeus lumettomassa Suomessa.

Kolin rinteet olivat kaikkiaan hyvin myönteinen yllätys, ja aloimme heti suunnitella, että Kolille olisi mukava tulla joskus uudestaan. Siihen ja moniin muihin kokemuksiin tarjoutuikin mahdollisuuksia heti vuonna 2014, joka oli hienoja yllätyksiä täynnä.

Tällä piirustuksella irtosi voitto Mankkaan Suksihuollon kuvakilpailusta.

Seuraavassa kirjoituksessa käsittelen loppukautta, joka toi mukanaan Itävallan-matkan sekä Lumipallon kautta tarjoutuneet mahdollisuudet vierailla Ukkohallassa, Åressa ja uudelleen Kolilla.

– Niko

 

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com