lumilautailu

Lumilautailua voi harrastaa vakavasti, vaikka ei olisi tosissaan

Julkaistu: 09.2.2019

Opiskeluja varten mun tarvitsee pykästä joku opettamiseen liittyvä seminaarityö ja hetken pähkäiltyäni päädyin haastattelemaan muutamaa opettajaa, jotka opettavat päätyönä koulussa ja vapaa-ajalla jotain liikuntalajia harrastuspohjaisesti (kuten hiihdonopettaja). Vähän alkuun mietin, onko aihe ihan susi, mutta jos nyt 15 sivua pitää jostain nakuttaa niin hyvähän se on valita aihe, mikä itseä kiinnostaa. Tuli aiheesta pian vastaan ihan teoriakin, ammatillinen sekoittuminen (occupational mesh) joka siis tarkoittaa työn ja aktiivisen harrastuksen välistä yhteyttä suuntaan ja toiseen.

Aihe on osoittautunut ihan loistavaksi, jos mittarina käyttää sitä, kuinka kiinnostavaa aiheesta on lukea lisää ja sitä pohtia. Ihmisten vapaa-aikaa on tietysti jonkun verrankin tutkittu ja on lanseerattu käsite serious leisure. Välillä oon miettinyt, että mitä tää oma harrastaminen on, kun se ei oo yhtään tavoitteellista esim. kisamielessä, mutta kuitenkin niin merkittävä osa omaa olemista, että välillä termi harrastaminen ei tunnu riittävän. Aiheesta aiemmin esim. täällä.  Mutta nyt siis on oma toiminta kategorisoitu, kyse on vakavasta harrastamisesta eikä mistä tahansa harrastamisesta.

Bloggaaminen näköjään ei ole edennyt vakavan harrastamisen tasolle tänä vuonna, pahoittelut siitä jos se nyt ylipäätään jotain häiritsee. Enemmän on kiinnostanut laskeminen kuin siitä kirjoittaminen. Laskupäiviä onkin tälle kaudelle takana ihan ookoot 27 ja toivottavasti vielä saman verran edessä (no se saattaa olla toiveajattelua, jos ulos katsoo). On ollut ihan loistokausi, vaikka kovin paljoa merta edemmäs kalaan en ole lähtenyt. Ja miksi olisinkaan, Talma on ollut ihan huikean hyvässä kunnossa koko kauden. On pientä hyndälinjaa takana, sairaan hyvässä sheipissä oleva pipe ja etupuolella ihan älyttömän hyvä korneri ja maltillisen kokoinen pikkugäpi. Vaikeinta on päättää mihin käytettävissä olevan laskuajan kulloinkin käyttäisi.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Reissuja on kuitenkin tulossa. Maaliskuussa on suunta Tromssaan ja siellä on tarkotus hilpasta muutama lasku takamaastossa. Laitoin neljän vuoden tauon jälkeen lumikengät jalkaan ja kävin vähän tarpomassa. Sen jälkeen laitoin kaverille viestiä, että hyvin kulki – oon täysin valmis hyviin laskuihin, jonne pääsee tunnissa tasamaata pitkin. Vastauksen mukaan pitäisi vielä vähän treenailla, puheli jostain ylämäistä ja muutaman tunnin pidemmistä lähestymisistä…

Myöhemmin keväällä lomaillaan vielä Vuokatissa ja sieltä paluumatkalla on tarkoitus käydä kisakireilemässä Banked Slalomin SM-kisat Tahkolla. Loppukeväälle mahdollisesti sopisi vielä joku pieni käväisy pohjoisessa.

IMG_8269m

Serious haikkaamista Hertsikassa, kuva arkistojen kätköstä

p.s. Valitettavasti kommentointi on poistettu käytöstä, koska roskapostin määrä on räjähtänyt.

p.p.s. Tiedän kyllä, että otsikon sanontaa käytetään yleensä toisinpäin, mutta mun tarkoituksiin se toimi just noin päin

Avainsanat: