lumilautailu

Aktiivisen harrastamisen ja fanaattisuuden raja

Julkaistu: 02.4.2018

Laskupäivämittari näyttää päälle neljääkymmentä. On päiviä – kuten tänään – kun mietin, meneekö homma fanaattisen puolelle. Että voisiko vaan jäädä kotiin, jos järkikin sanoo että valmiiksi väsyttää ja kelikin on ihan karmea.

Kävin pääsiäisenä joka päivä laskemassa, kolmena päivänä Talmassa ja yhtenä Serenassa. Tänään tosiaan satoi lunta ihan kunnolla. Silti oli pakko lähteä iltapäivällä vielä ajelemaan Talmaan, vaikka oikeastaan ei edes huvittanut lähteä. Mutta kun kausi loppuu kohta! Perillä oli odottamassa lumipöperöä ja huono näkyvyys. Ei mennyt ikimuistoisten laskukertojen joukkoon.

Fanaattisuudesta tuli kuitenkin mieleen, että on ollut aikoja kun oon ollut ihan oikeasti vältellyt kauden loppumista. Vaikka vietin talvisin pitkiä pätkiä Lapissa, talven pituus ei riittänyt. Niinpä tein loppuvaiheissa opiskeluja päätöksen, että kesää ei ole pakko lusia jos ei halua, koska toisella puolen maapalloa on samaan aikaan talvi. Pakkasin Suomen laskukauden lopuksi kamat lautabägiin ja lensin Uuteen-Seelantiin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ihan kokonaan en kesältä välttynyt silloinkaan, sillä 8 kk visiitin aikana ehti vuodenajat vaihtua ja talvi oli jo ihan kunnolla käynnissä, kun tammikuussa palasin Suomeen. Yksi tärkeimmistä havainnoista kyseisellä reissulla olikin juuri se, että en ollut ainoa talven perässä reissaaja, vaan maailmassa sitäkin populaa riittää, jotka kauden tultua päätökseen pakkaavat kimpsunsa ja vaihtavat manteretta tehdäkseen taas uuden kauden duunia lautaopeina tai kissakuskeina. Siinä porukassa tunsi itsensä ihanan tavalliseksi.

Queenstown1

Maisemia The Remarkablesin hiihtokeskukselta käsin

Minulla reissaaminen jäi kuitenkin yhteen kauteen. Yksi syy oli varmaan, että sillä reissulla innostuin taas enemmän skeittaamaan, jolloin kesä ei ajatuksena enää tuntunut täysin turhakkeelta.

Vielä on varmaan kuitenkin pari viikkoa kautta ja yksi Levin reissu edessä, joten ei kesästä sen enempää.

 

Avainsanat:
,