hiihtokeskukset, lapsen kanssa

Viikonloppu Himoksella

Julkaistu: 27.3.2018

”Ollaan munuaisemme teille velkaa tän reissun innovoinnista!”

En ainakaan tällä hetkellä tarvi uutta munuaista, mutta mukava palaute reissujärjestelyistä kuitenkin. Houkuteltiin kaksi kaveria kahden lapsensa kanssa viikonlopuksi Himokselle. Koska mulla sattui olemaan eniten intoa ja aikaa, toimin pääorganisaattorina mökin, tarjoilujen ja ohjelman suhteen.

Varasin mökin kriteereinä sijainti ihan ytimessä, tarpeeksi iso, järkevä pohjaratkaisu ja turvalliset portaat. Kukaan ei tullut portaita pää edellä, saatiin nukuttua ja ennen kaikkea kaikki ehtivät nopean vaihtomatkan ansiosta laskea mahdollisimman paljon, joten onnistunut valinta! Ruokaa oli tulomatkan kauppareissun jälkeen riittävästi koko viikonlopuksi ja kokkaamiseen ei mennyt aikaa, joten kaikki ehtivät laskea mahdollisimman paljon. Ohjelmana oli laskemista vuoroissa ja vähän pientä kivaa lapsille mm. pääsiäismunaetsinnän ja virpomisvitsojen teon merkeissä. Virpomassa käytiin tietysti hiihtokoululla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pikkutyypinkin kanssa käytiin kerran lautailemassa. Kuva Lauri.

Oon kyllä käynyt Himoksella sekä viime- että tällä kaudella, mutta molemmilla kertaa kauden alussa, kun vaan länsipuolen rinteet ovat olleet auki. Nyt pääsin vihdoin laskemaan koko aluetta. Pohjoisessa oli vanha tuttu oranssi kahden hengen tuolihissi, joka ei harmi kyllä lauantaiaamuna ollut vielä auki. Lisäksi minipaipin pohja oli vielä tunnistettavissa.

Keli oli rinnelaskuun suht täydellinen kevätkeli, ei liian kovaa eikä liian pehmeää, joten mikäs siinä rinteitä kruisaillessa. Lisäksi laskeskelin muutamaan otteeseen itsekseni lännen pikkustreettiä, joka oli oikein erinomainen hyppyreiden osalta (reilipuolta en käynyt katsomassa). Yhteen laskuun sai ensin yhden hyppyrin, joka toimi myös kornerina, sitten kolmen mukavan minihyppyrin linjan ja loppuun vielä mukava pätkä rinnekikkailua ja olisi siinä ollut yksi muoviputkikin vielä ennen hissiä. Polvi on vieläkin kosketusarka, niin putki/pressiosaston jätin kokonaan väliin, ajatus siitä että kolhasisi polvea johonkin ei houkuttanut yhtään.

 

Avainsanat: